SCANDAL SI LA MAVROMATI: Ministrul Sanatatii, asteptat cu proteste la Spitalul Judetean

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a ajuns in jurul orei 11.00 la Spitalul Judetean Mavromati, unde a fost asteptat de conducerea unitatii, Viorel Iliuta, de prefectul Costica Macaleti, de presedintele Casei de Asigurari de Sanatate, Costel Lupascu, dar si de o asistenta medicala de la Radiologie, extrem de nemultumita de faptul ca asistentilor medicali care indeplinesc varsta de pensionare li s-au desfacut contractele de munca incepand cu data de 15 mai.

Maria Epuras sustine ca aceasta modalitate de scoatere a unor oameni din sistemul sanitar s-a facut "intr-un mod golanesc".

Femeia a fost prima care l-a abordat pe ministrul Sanatatii si a tinut sa ii transmita personal nemultumirea pe care o are.

"Ne-a fost desfacut contractul de munca dupa ce am muncit 40 de ani. Eu am spus: indiferent ce decizie dadeau, decizia trebuia sa prevada la sfarsit "cu drept de contestatie in 15 zile". Juristul de la ITM ne-a spus ca deciziile sunt nule. Domnul Aivancesei de la Personal mi-a spus ca PSD-ul ne-a dat afara. Acest individ de sus, seful Personalului (n.red., Stelian Aivancesei), ne-a spus: "Nu noi v-am desfacut contractele, ci PSD-ul". De asta v-am oprit, domnule ministru! Valea cu el! A stat 4 ani acasa si a luat un pumn de bani. Nu se poate sa mature cu noi", a spus Maria Epuras.

Ministrul Sanatatii s-a aratat surprins de cele spuse de angajata Spitalului Judetean, preciyand ca de cateva zile a tot dat directive prin care s-a informat ca respectivul act normativ, prin care nu se mai prelungeste contractul de munca pentru salariatii care indeplinesc varsta de pensionare, a fost anulat.

"Aceasta problema este inexistenta, deoarece Guvernul a trecut o ordonanta chiar marti, prin care se ramane la vechea practica, cu pensionarea la 65 de ani a cadrelor medicale. Mai ales ca nu puteam sa asistam la depopularea spitalelor si imi pare rau ca inca sunt spitale care nu stiu sa inteleaga, sa interpreteze legea. Unde-i lege nu-i tocmeala! Nu este cum vrea seful de Personal sau dupa cum vrea nu stiu cine. O sa vedem astazi despre ce este vorba, cred ca le-am dat vreo doua adrese de la minister, dar a fost nevoie sa vin eu de la Bucuresti ca sa ii invat sa citeasca", a spus Nicolae Banicioiu.

Ministrul Sanatatii a spus ca vizita lui poate fi considerata ca o verificare, dar mai intai cei de la spital vor fi invatati sa citeasca legea pentru a sti cum sa o puna in aplicare.

La nivelul judetului Botosani, incepand cu data de 15 mai, pentru 70 de asistente s-au desfacut contractele de munca.

"Astazi trebuie sa remedieze situatia. Daca au fost desfacute contractele, eu am sa-l sfatuiesc pe manager sa ii reincadreze. Nu stiu cum s-au gandit ei ca ar putea sa functioneze fara aceste persoane. De aceea voi avea o discutie foarte serioasa dupa ce termin vizita in spital", a spus ministrul.

Nicolae Banicioiu, insotit de reprezentanti din sistemul sanitar judetean, viziteaza in aceste momente Spitalul Mavromati.



 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

Friday, 4 October 2024

Activitatea face parte din cadrul proiectului educațional interinstituțional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului școlar 2024-2025. Scopul activității ...

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

Friday, 4 October 2024

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

Friday, 4 October 2024

Prin excepție de la prevederile art. 21, 27 și 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcțio...