SCANDAL MONSTRU făcut de romi în Primăria Botoşani! A fost nevoie de intervenţia Poliţiei! FOTO

Primăria Municipiului Botoşani a răsunat, duminică dimineaţă, de urlete, iar câteva persoane care se aflau în sala de Consiliu Local au fost la un pas de a se lua la bătaie, fiind nevoie de intervenţia Poliţiei Locale.

Mai mulţi membri ai Partidei Romilor au fost convocaţi la o şedinţă, la care a luat parte şi un reprezentant de la Bucureşti, Loredana Rotariu. Au fost însă şi persoane din comunitatea romilor care nu au fost chemate şi au venit la Primărie încercând să participe la şedinţă. Discuţiile care ar fi trebuit să se poarte pe un ton normal, legate de probleme ce ţin de comunitatea romă, s-au transformat în scurt timp în urlete, înjurături şi îmbrânceli.

Întregul conflict s-a transformat într-unul personal, cu acuze de natură sexuală la adresa celei care conduce interimar Partida Romilor la Botoşani, Loredana Lascarache.

Spiritele s-au încins atât de tare, încât agentul de pază de la Primăria Botoşani a fost nevoie să solicite intervenţia poliţiştilor locali.

Mai mulţi poliţişti locali s-au deplasat la sediul Primăriei şi i-au calmat pe scandalagii, rămânând în preajma acestora pe toata perioada derulării şedinţei.

Semiramida Balan s-a arătat revoltată de faptul că această şedinţă se ţine într-o instituţie publică, şi spune că, comunitatea nu o susţine pe Loredana Lascarache să îi reprezinte. Romii îi reproşează Loredanei Lascarache că au invitat la întâlnire doar pe cei care o susţin. 

“Noi am fost sunaţi vineri şi ni s-a spus să venim duminică la ora 10.00, la Primărie. Ne-a surprins că întâlnirea Partidei Romilor se face la Primărie. Când am întrebat despre agendă, domnul Jupiter Borcoi, vicepreşedinte, ne-a spus că ce romii s-au învăţat acuma cu agendă de lucru? Orice şedinţă a unui grup nu ar trebui să aibă Poliţie şi Jandarmi la uşă. Atunci înseamnă că nu e ok organizarea, că lucrurile au depăşit normalul şi că cineva vrea să se înscrie pe o listă de reprezentare fără a putea reprezenta. Dacă există Poliţie la uşă nu mai putem spune că există o Partidă a Romilor. Aşteptăm să vedem ce spun cei de la Bucureşti, dar comunitatea nu mai vrea să fie reprezentată de Partida Romilor, la Botoşani. Toată comunitatea fierbe. Lumea a venit aici să discute, dar a fost un conflict mai vechi şi personal şi este urât că s-a încercat reglarea în instituţie a conflictului Loredanei cu o fată, e un conflict vechi, cu dragoste, pasiune şi de aici a pornit totul", a declarat Semiramida Balan.

Timp de câteva zeci de minute, pe holurile Primăriei Botoşani a fost un du-te-vino continuu. Reprezentanţii presei nu au fost lăsaţi să intre în sala de Consiliu Local, romii spunând că este o întâlnire privată.











 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...