Scandal la şedinţa de repartizare a banilor pentru drumuri! Sumele FINALE alocate primăriilor! FOTO

Scandal la şedinţa de repartizare a banilor pentru drumuri! Sumele FINALE alocate primăriilor! FOTO
Şedinţa extraordinară de Consiliu Judeţean de vineri, în care s-au repartizat banii către unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, pentru drumuri, nu a fost lipsită de scandal.

În debutul şedinţei, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, a explicat consilierilor care au fost criteriile în baza cărora s-au stabilit sumele care revin fiecărei primării.

“Am avut consultări cu domnii primari şi s-a ţinut cont de solicitările domniilor lor, sigur nu la modul la care au fost ele exprimate de către unii dintre colegi. S-a ţinut cont de starea şi lungimea drumurilor comunale şi judeţene. Pentru drumurile judeţene s-au alocat 40 de miliarde de lei vechi, diferenţa de 55 de miliarde de fiind pentru drumurile comunale", a precizat Gheorghe Sorescu.

Explicaţiile acestuia au fost însă contrazise de consilierul social-democrat Gheorghe Vâzdoagă, care a anunţat că grupul PSD nu va vota proiectul de hotărâre. Vâzdoagă a apreciat că repartizarea făcută de Executivul Consiliului Judeţean nu a fost una echitabilă, acuzând "interese ascunse".

“Domnule preşedinte, din păcate politica împotriva a peste jumătate din populaţia judeţului Botoşani continuă. În această repartizare, care din punctul meu de vedere este lipsită de logică, de raţiune, de orice justificare, se continuă o politică care ne face pe noi, cei din Consiliul Judeţean, să fim împotriva botoşănenilor pentru că nu este posibil ca Vlăsineşti, cu 12 km de drum comunal, să primească 34.000 de lei, iar Vorniceni, tot cu 12 km, să primească 112.000, iar Vorona cu 43 de km să primească 43.000 de lei şi asta după intervenţii. Ceea ce m-a intrigrat a fost situaţia de la Flămânzi, unde pentru 1,38 km trebuia să primeasă 25.000 de lei şi a primit 160.000 de lei. Sunt nişte lucruri care sar în ochi. Ceea ce m-a deranjat cel mai tare este că nu există logică nici la repartiţiile între primăriile liberale şi atunci mi-am pus întrebarea dacă e vorba numai de o chestiune politică sau mai sunt şi alte interese în joc atunci când se repartizează aceşti bani.Nu ştiu care  sunt criteriile, culoarea ochilor, cum răspund primarii la chemări? Şi în interiorul primăriilor liberale nu există logică", a spus consilierul PSD Gheorghe Vâzdoagă în intervenţia sa.

Consilierul judeţean Dumitru Zmău a făcut un apel la unitate.

“Din păcate, încheiem un mandat în care eu, ca reprezentant al comunităţii, nu reuşesc să vă înţeleg mai ales pe dvs., de la cele două partide, PNL şi PSD. Aţi votat un Guvern tehnocrat şi totuşi nu reuşiţi să vă înţelegeţi, să vă daţi mâna şi să terminaţi o dată. Dacă şi în rândul dvs., al liberalilor, faceţi discrepanţele acestea, există şi suspiciunea că se dau nişte fonduri la primari în funcţie de relaţiile pe care le au la nivelul Consiliului Judeţean, dar lumea ne va taxa şi vom vedea, că urmează alegerile", a afirmat Dumitru Zmău.

În ciuda opoziţiei consilierilor PSD, proiectul de hotărâre privind repartizarea sumelor din TVA pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale, pentru anul 2016, a fost aprobat.



 

 

Spune-ne opinia ta