Scandal la Camera Deputaţilor pe tema exploatării de la Roşia Montană

Scandal la Camera Deputaţilor pe tema exploatării de la Roşia Montană
Opoziţia vrea să modifice legea minelor astfel încât metalele preţioase să nu mai poată fi extrase decât de companii la care statul român să fie acţionar majoritar. PDL nu este de acord.

Disputa de marţi din Camera Deputaţilor a fost una pe procedură. Opoziţia a cerut ca legea minelor să fie scoasă de pe ordinea de zi la votul final.

"Având în vedere că atât Guvernul României cât şi Preşedinţia au recunoscut că contractul pentru exploatarea zăcămintelor aurifere de la Roşia Montană este un contract care nu este benefic, vă propun întoarcerea la comisie a celor două legi", a spus Relu Fenechiu, citat de Realitatea.net.

Puterea însă s-a opus, prin vocea preşedintelui de şedinţă, democrat-liberalul Ioan Oltean, care nu a vrut să supună la vot această propunere.

În spatele acestei dispute interesele sunt clare: Opoziţia nu este de acord cu exploatarea de la Roşia Montană, în timp ce PDL şi preşedintele Traian Băsescu vor începerea lucrărilor.

Disputa va fi reluată săptămâna viitoare, când legea va ajunge la votul final la Cameră.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

astăzi, 20:14
60

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

astăzi, 19:23
75

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
98

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...