SCANDAL la Agenția pentru Protecția Mediului! FOTO, VIDEO

SCANDAL la Agenția pentru Protecția Mediului! FOTO, VIDEO
Nervi întinÈ™i la maximum, marÈ›i la amiază, în faÈ›a AgenÈ›iei pentru ProtecÈ›ia Mediului (APM) BotoÈ™ani! După ce au stat mai multe ore în ploaie, cetățenii care au venit să depună dosare pentru a obÈ›ine fonduri în cadrul Programului Casa Verde au răbufnit È™i i-au acuzat pe angajaÈ›ii instituÈ›iei că "fac favoritisme È™i nu respectă legea".

Unele persoane s-au arătat extrem de nemulÈ›umite de faptul că s-au făcut liste cu o zi înainte să se dea drumul oficial la noua sesiune de depunere a cererilor, în timp ce alÈ›ii au reproÈ™at că persoane ale căror dosare erau incomplete au fost lăsate să îÈ™i pună documentele în regulă. 

"Luni dimineață, la ora 07.30, eram numărul 280 pe listă. Nu ni se spune dacă să mai stăm sau nu, cu dosarele făcute. Intră primari, intră prefecÈ›i, intră cine vrea È™i noi stăm în ploaie", a spus un cetățean care de două zile stă în faÈ›a sediului APM BotoÈ™ani.

"Se primesc dosare incomplete, se aÈ™teaptă să se ducă să rezolve problema pe care o au È™i revin. Se specifică destul de clar că cel care îl are incomplet se respinge dosarul, ceea ce nu se face. Noi am respectat o listă care a fost făcută cum a fost făcută, dar vrem să respecte È™i cei din instituÈ›ie legea", a spus un alt botoșănean.

Directorul APM Botoşani: "Nu am făcut o ilegalitate, ci concesii..."

La un moment dat, Eugen Mateciuc, directorul APM BotoÈ™ani, a ieÈ™it afară pentru a discuta cu cetățenii, dar spiritele s-au încins È™i mai tare, explicaÈ›iile acestuia nemulÈ›umindu-i pe oameni.

Mateciuc a precizat că s-a făcut o singură excepÈ›ie în ceea ce priveÈ™te completarea dosarelor.

"Oamenii s-au organizat să vină într-o ordine firească. Nu eu le-am spus să facă liste È™i nu eu i-am chemat să stea la coadă. Ei au făcut coadă de duminică, au făcut liste, au stat cu rândul la coadă. Acum, că se È™tie că sunt limitate fondurile, sunt probleme. Primim dosare până se termină suma. Noi am acceptat organizarea lor exterioară, nu a intrat nimeni peste rând. Sunt oameni din AgenÈ›ie È™i le-am spus să stea la rând. Până ajung dosarele la calculator mai trec prin două filtre, le verificăm noi. MulÈ›i nu au înÈ›eles sensul de declaraÈ›ie notarială, coproprietar. Nu am făcut o ilegalitate, ci concesii, È™i le-am dat posibilitatea să aducă declaraÈ›ia notarială în câteva minute. Sunt nemulÈ›umiri că s-au primit dosare incomplete È™i s-au completat ulterior. Nu este aÈ™a. Singura excepÈ›ie a fost la declaraÈ›ia notarială, nici notarii nu au înÈ›eles ce trebuie", a explicat Eugen Mateciuc.

Suma alocată judeÈ›ului BotoÈ™ani este de 1,2 milioane de lei, la o alocare medie de 6.000 de lei pentru fiecare solicitant banii ajungând pentru 200 de persoane.

Până marÈ›i, la ora 12.30, au fost procesate 157 de dosare la BotoÈ™ani. Trei dosare au fost respinse. 

Potrivit sefului AgenÈ›iei Fondului de Mediu, in cazul in care solicitarile din partea persoanelor fizice vor continua sa creasca, exista varianta relocarii unei sume din segmentul "Casa Verde" destinat persoanelor juridice. 








 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
11

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
22

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
272

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...