SCANDAL intre sindicalisti: Nu va fi nicio institutie inchisa pe 27 septembrie!

SCANDAL intre sindicalisti: Nu va fi nicio institutie inchisa pe 27 septembrie!

 VASILE MARICA  cotidianul

VASILE MARICA: "De ce declari o greva pe care nu poti sa o faci? Nu ti-e rusine?". Liderul Sed Lex este de parere ca Sindicatul National al Functionarilor Publici nu poate declansa o greva generala pe 27 septembrie, asa cum a declarat presedintele SNFP Sebastian Oprescu.

Marica a declarat ca este nevoie de cel putin o luna si jumatate pentru a declansa o greva generala, asa ca Oprescu nu ar putea inchide institutii din administratia centrala si locala, pe termen nelimitat.

Marica a contestat si numarul de membri de sindicat ai SNFP, sustinand ca acestia nu ar fi in niciun caz 34.000, cum a declarat marti Oprescu, ci in jur de 1.200. Liderul Sex Lex a mai precizat ca sindicatul lui Oprescu are datorii si ca nu poate organiza o greva atat timp ca poate fi strans cu usa de stat.

"De ce declari o greva pe care nu poti sa o faci? In conditiile in care tu ai sindicatul in executare silita declari greva generala? Cand tu ai 1.200 de oameni sa declari ca ai 34.000? Nu ti-e rusine?", i-a spus Vasile Marica lui Sebastian Oprescu, contactat telefonic de Antena 3.

Liderul Sed Lex este de parere ca astfel de "jocuri" fac un mare rau miscarii sindicale, pentru ca situatia este extrem de grava.

Liderul SNFP, Sebastian Oprescu, a declarat marti ca pe 27 septembrie va fi declarata greva generala.

"Va fi o blocare totala a administratiei publice si fac apel la celelalte organizatii sindicale sa ne solidarizam pentru ca este important protectia salariala a membrilor de sindicat decat intresele unora dintre liderii sindicali", a declarat Oprescu, in cadrul unei conferinte de presa, citat de ziare.com.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Joaca unui copil de 6 ani: Tone de furaje făcute scrum în curtea bunicilor! (Foto)

astăzi, 07:19
207

S-a întâmplat seara trecută, în localitatea Cristești. Îngrijorați că incendiul ar putea să se extindă, oamenii au sunat după ajutor. La fața locului au ajuns,...

Calendar ortodox: Credincioșii sărbătoresc astăzi a treia zi de Paști!

astăzi, 07:15
17

În această zi, oamenii obișnuiesc să meargă la biserică, pentru a participa la slujbă, sărbătorind Învierea Domnului, apoi vizitează cimitirele, pentru a aprinde lumânări c...

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
214

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...