Scandal intre candidati - Gireada spune ca a fost denigrat, Rebenciuc raspunde: "E rusinea USL-ului"

Scandal intre candidati - Gireada spune ca a fost denigrat, Rebenciuc raspunde: "E rusinea USL-ului"
Cu doar doua zile inainte de startul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din data de 9 decembrie, a si aparut primul scandal intre candidati.

Protagonisti sunt democrat-liberalul Neculai Rebenciuc si liberalul Verginel Gireada.

Cel din urma il acuza pe contracandidatul sau pentru un mandat de deputat pe Colegiul Flamanzi ca a distribuit in localitatile de pe Colegiu mii de hartii cu un mesaje denigratoare la adresa sa, cum ar fi "Un condamnat penal candideaza pentru postul de parlamentar al Colegiului de deputati Flamanzi".

Verginel Gireada vrea sa il dea in judecata pe Rebenciuc.

"Voi face plangere penala. Potrivit Legii 35, articolul 37, tot ce inseamna materiale defaimatoare la adresa candidatilor sunt interzise. Campania elecroala a inceput cu vreo trei zile mai devreme fata de data stabilita prin lege. Aceste hartii au fost distribuite prin vreo zece comune. M-au sunat primarii si mi-au spus ca ceea ce face este jignitor. Colegii nostri i-au prins pe tineri, in frunte cu baiatul primarului Rebenciuc. Asta nu inseamna decat frica si teama. Nu pot sa trec cu vederea, voi respecta legea si ii voi face o plangere penala domnului Rebenciuc. Sa nu se creada Alba ca Zapada. Stim foarte bine ca a fost un traseist politic", a spus Verginel Gireada.

De cealalta parte, deputatul Neculai Rebenciuc spune ca nu este vorba de o campanie de denigrare, ci de una de informare.

"Este o campanie de informare a cetatenilor cum ca domnul Verginel Gireada este condamnat la doi ani definitiv de inchisoare cu suspendare si cetatenii trebuie sa stie lucrul acesta. Aceasta nu este o denigrare. Este o realitate. Eu, ca deputat in functie, sunt obligat sa informez cetatenii. Dumnealui ar trebui nici sa nu candideze, adica face Romania de ras ca un candidat penal sa candideze la Parlamentul Romaniei. Este rusinea USL-ului", a spus Rebenciuc.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
48

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
222

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
159

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...