Scandal în Educaţie: O universitate din Iaşi emite diplome FALSE

Scandal în Educaţie: O universitate din Iaşi emite diplome FALSE
Peste 4.000 de diplome false au fost emise de conducerea actuală a Universităţii "Petre Andrei" din Iaşi (UPA).

Aceste diplome sunt acordate de Universitatea Petre Andrei, deşi studenţii ar fi absolvit Universitatea Apollonia din Iaşi, care au susţinut licenţa în comunicare şi relaţii publice.

Diplomele nu sunt semnate de către rector, ci de Sorin Bocancea, în calitate de preşedinte al UPA, deşi această calitate a fost infirmată de către Tribunalul Iaşi prin sentinţa civilă nr. 175 din 31.01.2012.

Universitatea "Petre Andrei" din Iaşi funcţionează şi astăzi cu o conducere constituită în urma unui ordin semnat de Cătălin Baba şi anulat definitiv şi irevocabil de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ministerul spune că nu are cunoştinţă de această situaţie.

Actuala conducere a universităţii se află în ilegalitate din iunie 2011, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat o hotărâre irevocabilă (Decizia nr. 5047/28.06.2011) de anulare a ordinului potrivit căruia profesorul Doru Tompea este numit rector al Universităţii Petre Andrei din Iaşi.

Prin urmare, nici o diplomă emisă sub actuala conducere, începând din august 2009, nu este valabilă, sute de studenţi rămânând într-o situaţie critică.

Fosta conducere a UPA a obţinut în instanţă reintegrarea pe funcţiile deţinute anterior numirii lui Tompe. Profesorul Nicolae Niculescu, care avea anterior funcţia de rector, împreună cu alţi 48 de profesori, a încercat să pună în aplicare Decizia civilă irevocabilă nr. 494/20.01.2012 a Curţii de Apel Bucureşti, împreună cu un executor judecătoresc, însă conducerea care se află deja acolo refuză să se conformeze legii, poliţia neintervenind în nici un fel.

"Pe lângă cei din tabăra lui Tompea, care au preluat ilegal conducerea instituţiei, vinovat este şi Ministerul Educaţiei, care nu a reacţionat la anularea celor două ordine prin care Tompea a fost numit rector, lăsând UPA pe mâna unor oameni iresponsabili care au adus-o în pragul falimentului. Reprezentanţii ministerului ca şi conducerea UPA fac un joc periculos cu destinele studenţilor care plătesc taxe", a declarat Niculescu.

Contactat de Realitatea.net, consilierul ministrului Educaţiei, Tudorel Urian, a declarat că nu ştie nimic despre aceste hotărâri irevocabile, deşi ministerul avea calitatea de pârât.

Cu toate acestea, în data de 22 februarie 2012, cei trei fondatori ai universităţii, profesorii Niculescu, Andronovici şi Tompea, s-au întâlnit cu actualul ministru al educaţiei, Cătălin Baba, care nu a făcut însă nimic în acest sens.

De asemenea, profesorul Doru Tompea nu a furnizat nicio explicaţie clară pentru faptul că refuză să plece de la conducerea UPA, încălcând astfel o hotărâre judecătorească irevocabilă.

 

realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
13

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
65

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
22

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...