Scandal in Consiliul Local, pe marginea infiintarii Fundatiei "Spirit Civic pentru Botosani"! Vezi VIDEO!

Scandal in Consiliul Local, pe marginea infiintarii Fundatiei "Spirit Civic pentru Botosani"! Vezi VIDEO!
"Nu putem noi, Consiliul Local, sa dam 1 miliard la capitalul social, pentru ca mai apoi membrii PSD sa imparta ajutoare sociale cu sacose rosii unde vor ei", au acuzat consilierii din opozitie!

Proiectul de hotarare privind infiintarea Fundatiei "Spirit Civic pentru Botosani", la propunerea primarului Ovidiu Portariuc, a incins spiritele in Consiliul Local.

Consilierii locali ai opozitiei au acuzat ca aceasta fundatie nu este altceva decat un paravan al social-democratilor pentru campaniile electorale, in timp ce viceprimarul Catalina Lupascu a spus ca una se vorbeste si alta se trece in proiect. In proiectul de hotarare, suma prinsa initial pentru constituirea acestei fundatii este de 100.000 de lei, motiv pentru care Lupascu a propus ca finantarea acestei fundatii sa se faca prin aport financiar din donatii si sponsorizari.

"Dumneavoastra spuneti ca doriti sa infiintati aceasta fundatie si din discutiile pe care le-am avut cu dumneavoastra ati spus ca veti folosi pentru aceasta fundatie si bani din bugetul local. Domnule primar, intentionati sa luati acesti bani de la invatamant, de la ajutoare sociale, ca sa ii introducem intr-o fundatie care mai apoi sa plece pe pachete, biscuiti? Este ideea mea ca in aceasta fundatie sa se foloseasca bani doar din donatii si sponsorizari si atunci ma intreb ca atat timp cat aceasta fundatie foloseste bani doar din donatii si sponsorizari, de ce trebuie sa o infiinteze Consiliul Local? De ce trebuie noi sa dam girul acestei fundatii? Cred ca ar trebui sa fiti mai atent cu declaratiile fiindca nu este corect sa mergeti in spatiul public cu declarati neadevarate", a spus viceprimarul Catalina Lupascu.

"Eu imi mentin propunerea ca si capitalul social al fundatiei, acel miliard, sa fie tot din donatii si sponsorizari. Nu putem noi, Consiliul Local, sa dam 1 miliard la capitalul cocial, pentru ca mai apoi membrii PSD sa imparta ajutoare sociale cu sacose rosii unde vor ei. Poti sa faci un ONG cu 840 de lei si poti sa pui cati membri vrei tu. De ce trebuie sa ne amestecam noi, Consiliul Local? Daca nu aveti 840 de lei vi-i dau eu", a spus si Florin Ghiorghita.  

Dupa discutii aprinse, s-a trecut la votul proiectului propus de primar, dar acesta a picat, dupa care a urmat votarea amendamentelor.  

Surpriza a venit la votul final, atunci cand proiectul a fost respins, intrucat printre consilierii locali care au votat impotriva figureaza si Nica Tereza, Ady Petrusca si Aura Simion. Consilierii PDL au aplaudat atunci cand au vazut ca cei trei consilieri PSD au votat impotriva.



VEZI VIDEO MAI JOS! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
112

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
461

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
176

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...