Scandal de proportii la padocuri! FOTO

Scandal de proportii la padocuri! FOTO
Tensiunea adunata in ultimele zile pe seama problemei cainilor comunitari a izbucnit luni, degenerand intr-un scandal de proportii!
 
Membrii ADOR Botosani au remis in cursul zilei de luni un comunicat de presa prin care au informat opinia publica ca doua dubite, inmatriculate in judetul Constanta, aduna cainii de pe strazile din municipiu.

La cateva ore, viceprimarul Cosmin Andrei a oferit si explicatia pentru ceea ce se intampla:  Inceperea unui proiect pilot pentru prinderea si darea spre adoptie a cainilor fara stapan, serviciu prestat de o firma specializata din Constanta, in baza unui contract de sponsorizare.

"Primăria a finalizat discuțiile cu o firmă specializată care se obligă să preia câinii comunitari și să le asigure tot tratamentul necesar conform legii, până la darea lor spre adopție. Serviciile incluse în cadrul proiectului pilot vor fi furnizate gratuit în baza unui contract de sponsorizare, iar firma care va desfășura acțiunea se obligă să respecte toate legile în vigoare, privind prinderea, îngrijirea și darea spre adopție a câinilor fără stăpân", a precizat luni viceprimarul Cosmin Andrei.

In cursul zilei de luni, membrii ADOR au urmarit cele doua dube prin oras, iar la un moment dat masinile s-au indreptat catre Suceava. Reprezentantii ADOR au luat-o pe urmele dubelor pline cu caini. Urmarirea  a fost pana in Roman, unde cei de la ADOR au sunat la 112, un echipaj de Politie oprind masinile in trafic.




Oamenii legii au constatat ca documentele nu sunt in ordine si au intors masinile din drum, acestea ajungand din nou la Botosani, la padocuri.

La padocuri a izbucnit un scandal de proportii, angajatii padocului nepermitand accesul in zona, nici macar Politiei Locale. "Avem ordin să nu intre nimeni", a spus unul dintre angajaţi.
 
"Au luat căţei din toate zonele oraşului. Inclusiv căţei cu stăpân. Am avut trei maşini care i-au urmărit, în Suceava au încercat să scape de noi. Am alertat un echipaj al poliţiei. Cei din Roman au colaborat foarte bine cu noi. Au fost opriţi, au venit reprezentanţii poliţiei animalelor, de la DSV, inclusiv domnul primar. Toată admiraţia pentru autorităţile din Roman. Ne-au spus că urmau să ajungă cu câinii în Constanţa şi apoi la Varna spre adopţie", a spus Petronela Chiribuţă, reprezentant ADOR.



Intr-un final, reprezentantii ADOR au reusit sa intre in zona padocurilor. La fata locului si-a facut aparitia si viceprimarul Cosmin Andrei.

"Am avut un contract prin care s-a oferit o sponsorizare pentru aceşti câini din padocul Botoşani, cu o societate comercială din Constanţa. Aceşti câini urmau să fie transportaţi la Constanţa. Noi am perfectat contractul, respectând toate legile româneşti în vigoare. Aceşti câini urmau să fie daţi spre adopţie. Nu era un alt scop. Nu pot să dau mai multe detalii în momentul de faţă. Această firmă ne sponsoriza cu contravaloarea acestui serviciu. Este o firmă cu experienţă în domeniu. Aveau toate autorizaţiile. Astăzi a fost un proiect pilot, vroiam să vedem care este eficienţa. Dacă lucrul acesta nemulţumeşte cetăţenii vom stopa proiectul", a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

Contractul de sponsorizare (cu o valoare de 25.000 de lei) a fost incheiat intre Primaria Botosani si firma SC Puppy Vet SRL, din Constanta, firma care se ocupa de serviciul de prindere, transport şi gestionare a câinilor fără stăpân de pe domeniul public din municipiul Constanţa.

Reprezentantii ADOR vor sa depuna plangere atat la adresa firmei din Constanta, cat si a Primariei Botosani, contestand modul in care a fost incheiat contractul.





 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate (Video)

astăzi, 11:24
17

Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom  construi 3 spitale noi în județ”„Am promis că nu mă voi angaja în dispute politice ca alți candidați și c...

FC Botoșani - CS Mioveni, astăzi de la ora 20:00

astăzi, 11:12
71

FC Botoșani întâlnește formația CS Mioveni în barajul de menținere/promovare în Superligă.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!FC Botoș...

Ce spune generalul Grecu despre ”aparatul de zbor fără pilot” prăbușit în Botoșani

astăzi, 10:55
131

MapN a anunțat ieri, 16 mai, că este vorba despre ”un aparat de zbor fără pilot” de proveniență civilă. Mai mult, acesta nu avea armament și nici muniție.Asta după ce, î...