Scandal de la salariile sefilor societatilor comerciale din subordinea Consiliului Local!

Scandal de la salariile sefilor societatilor comerciale din subordinea Consiliului Local!
In sedinta de vineri a CL s-au aprobat bugetele de venituri si cheltuieli de la cele 4 societati aflate in subordinea Consiliului Local, Locativa, UrbanServ, Modern Calor si Eltrans.

Gheoghe Vazdoaga a sesizat ca la capitolul cheltuieli de personal, in cazul societatilor Modern Calor si Urban Serv, sumele sunt destul de mari.

"Am un mare semn de intrebare. La bugetele de venituri si cheltuieli ale societatilor subordonate Consiliului Local, la capitolul cheltuieli de personal apar niste sume la doua dintre societati la care eu vreau o explicatie. Adica sunt acele fonduri de salarii ale conducatorului societatii comerciale, la care apar niste sume care pe mine m-au lasat interzis si as vrea sa fie clarificata problema, pentru ca nu voi vota un asemenea buget", a spus consilierul PSD Gheorghe Vazdoaga, facand referire la Urban Serv si Modern Calor.

Tot din partea PSD, a intervenit si consilierul local Florentin Petrariu, care a facut referire la salariile inregistrate la Urban Serv si Locativa, raportate la investitiile foarte mici. 

"La societatea Urban Serv cheltuielile cu salarizarea sunt extrem de mari, adica daca se obtin 135 de miliarde din intreaga activitate, 93 de miliarde sunt pentru salarii, raportat la investitiile care sunt mici. Si la Locativa am vazut reclama si publicitate de 7.000 de lei, sponsorizari, iar suma pentru lucrari de reparatii la fondul locativ este extrem de mica, de doar 87.000 de lei. Mi se pare totusi ca se toaca extrem de multi bani cu o putina eficienta in activitatea societatilor care sunt in subordinea noastra", a intervenit si consilierul local Florentin Petrariu.

Primarul Catalin Flutur a intervenit, facand o serie de lamuriri cu privire la cele semnalate de catre consilierii PSD.

"Trebuie sa fac o precizare care mi se pare mai mult decat normala si corecta fata de activitatea de la cele 4 societati din subordinea Consiliului Local. Daca o luam numai statistic, trebuie sa constatam ca este pentru prima data de la infiintarea acestor societati, de la 1998, cand absolut toate societatile Consiliului Local au avut un exercitiu financiar pozitiv. Este rodul muncii constante si al unui management bun, este totusi si rodul hotararilor succesive care s-au luat in favoarea acestor societati ale Consiliului Local. Cat priveste salariile directorilor, acestea sunt inca de acum 2-3 ani, sunt aprobate de Consiliul Local si de AGA in sedintele dumnealor, eu sunt primarul municipiului, nu sunt in AGA. Dar acolo vorbim de fonduri de salarii pentru conducere, iar aceste fonduri nu sunt banii pe care ii ia cineva in mana, sunt cu toate accesoriile la stat. Este o discutie care a mai fost de nu stiu cate ori si am prezentat de fiecare data care este salarizarea conducatorilor institutiilor", a precizat Catalin Flutur.

Gheorghe Vazdoaga a votat impotriva, iar Florentin Pietrariu, Miluta Timofti si Florin Egner s-au abtinut.

La Urban Serv cheltuielie de personal pe 2011 sunt de 9,3 milioane de lei, veniturile totale fiind de 13,5 milioane de lei. Fondul de salarii, pe intreg anul, aferent conducerii ajunge la suma de 148.917 lei, iar castigul mediu brut/salariat este de 1.657 de lei.

La Locativa, cheltuielile de personal sunt de 2,04 milioane de lei, veniturile totale inregistrand 3,4 milioane de lei. Fondul de salarii aferent conducerii, pentru intregul an, este de 67.356 de lei, iar castigul mediu lunar pe slariat este de 2.517 lei.

La Eltrans, cheltuielile de personal sunt de 2,9 milioane de lei, in timp ce veniturile totale sunt de 4,9 milioane de lei. Fondul de salarii aferent conducerii pentru intreg anul este de 54.000 de lei. Castigul mediu lunar/salariat este de 1.382 de lei.

La Modern Calor, cheltuielile de personal sunt de 8,3 milioane de lei, iar veniturile totale de 38,9 milioane de lei. Fondul de salarii aferent conducerii este de 273.580 de lei, iar salariul mediu brut lunar/salariat este de 2.138 de lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
539

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
284

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
80

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...