Scandal de la dosarele de pretransferari si restrangeri de activitate!

Maria Tiprigan, lidera Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Botosani, considera ca evaluarea dosarelor de prestransferari si restrangeri de activitate nu s-a desfasurat legal, cerand sa se ia masuri in aceasta privinta.

Sindicatul Invatamantului Preuniversitar a primit numeroase sesizari de la cadrele didactice care au depus dosare pentru prestransferari si restrangeri de activitate, reclamtii din care reiese ca punctajul afisat la avizierul Inspectoratului Scolar Judetean nu coincide cu procesele verbale aduse de observatorii SIP.

"Acest lucru ne conduce la urmatoarea concluzie: ca observatorii nostri nu au vazut toate dosarele. M-am adresat inspectorilor scolari generali cu adresa oficiala, ca nu am avut acces la toate dosarele, iar pe lista de la ISJ apare un numar mai mare de persoane care nu figureaza in procesele verbale de la noi. Consideram ca evaluarea nu s-a desfasurat legal si cerem sa se ia masuri", a spus Maria Tiprigan, lidera SIP.

Un alt lucru care pare sa atraga si mai multe semne de intrebare este faptul ca si inspectorii care au evaluat aceste dosare au depus la, randul lor, dosare ori pentru pretrasferari ori pentru restrangeri de activitate, dosare pe care, potrivit liderului SIP, observatorii sindicatului nu le-au vazut.

"Dosarele lor au fost verificate de alti inspectori, aceste dosare trebuiau sa treaca si prin mana observatorilor nostri. Unii inspectori sunt pe listele de la ISJ fara ca observatorii nostri sa vada acele dosare. Nu mai exista o comisie judeteana pentru rezolvarea contestatiilor, ci doar Consiliul de Administratie. Am fost ieri la ISJ pentru a stabili o formula pentru a ajunge la un consens, intrucat conteaza o sutime, dar mai ales niste puncte", a adaugat Maria Tiprigan.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
299

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
441

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
573

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...