Scandal cu focuri de arma in curtea unui primar!

Scandal cu focuri de arma in curtea unui primar!

 Ancheta a stabilit ca politistul a folosit regulamentar armamentul din dotare  

Joi seara, un scandal izbucnit intre primarul unei comune si doi sateni a degenerat, ajungandu-se la focuri de arma!

In seara de 06 noiembrie, ora 19.00, seful unui post comunal de Politie a fost solicitat telefonic pentru a interveni la locuinta primarului comunei, intrucat doi localnici, E. Petru, de 46 ani, si fratele acestuia, E. Lorin, de 51 ani, au patruns fara drept in curtea locuintei sale avand asupra lor un topor si o bara metalica, imprejurare in care i-au adresat injurii si amenintari cu acte de violenta si cu moartea, informeaza printr-un comunicat de presa Inspectoratul Judetean de Politie Botosani.

Politistul s-a deplasat de urgenta la fata locului, ocazie cu care a constatat ca suspectii au parasit curtea locuintei primarului. Din primele investigatii efectuate s-a stabilit ca suspectii se aflau in stare avansata de ebrietate si anterior au patruns fara drept si in curtea unui alt vecin de-al primarului, unde au distrus un geam de la usa de acces in locuinta.

Pentru prevenirea altor evenimente antisociale, politistul a ramas in zona unde suspectii au revenit in jurul orelor 21.30, E. Petru avand asupra lui un cutit si o barda, iar E. Lorin o bara metalica. Aflati in vadita stare de ebrietate, suspectii s-au indreptat spre locuinta primarului adresand injurii si amenintari cu moartea atat la adresa primarului comunei, cat si a agentului de politie.

“Cu toate ca politistul le-a solicitat sa inceteze cu amenintarile si sa se intoarca la locuintele lor, suspectii si-au continuat deplasarea si amenintarile cu acte de violenta apropiindu-se la o distanta de 4 metri de politist. In aceste imprejurari, politistul a armat pistolul din dotare, folosind somatiile legale pentru a-i opri", precizeaza Manuela Ieremie, purtate cuvant al IPJBotosani.

Intrucat suspectii nu au dat curs somatiilor politistului, acesta a tras doua focuri de avertisment in plan vertical, dupa care a tras un foc in directia picioarelor numitului E. Petru, care, amenintand cu barda si cutitul, s-a apropiat de politist. Dupa folosirea armamentului, suspectii au fugit, refugiindu-se la locuinta lor.

La fata locului s-a deplasat si o echipa operativa din cadrul Politiei Municipiului Botosani, care, din primele cercetari efectuate, a constatat ca politistul a folosit regulamentar armamentul din dotare. In urma verificarilor efectuate a fost identificat doar suspectul E. Lorin, care a precizat ca fratele sau a fost impuscat in picior si s-ar fi deplasat la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale.

Pana in prezent, acesta nu s-a prezentat insa la nici o institutie medicala, se specifica in comunicatul IPJ. In cauza urmeaza a fi sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Botosani, in vederea efectuarii de cercetari fata de cei doi suspecti sub aspectul savarsirii infractiunii de ultraj.

Vom reveni asupra acestui subiect, in cursul zilei de astazi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Așteptare. De Emilia-Paula Zagavei

Luni, 17 Mai 2021
71

Ca de obicei la venirea serii publicăm o nouă poezie plină de sensibilitate venită pe adresa de e-mail a redacție. Vă dorim lectură plăcută.***AȘTEPTAREde Emilia-Paula Zagavei...

Doar 11 medici de familie din județul Botoșani au început să vaccineze pacienți împotriva COVID-19

Luni, 17 Mai 2021
777

Doar un sfert dintre medicii de familie din judeţul Botoşani care s-au înscris în campania de vaccinare anti-COVID-19 au administrat, până în prezent, doze de vaccin pacien...

Un bărbat abia eliberat din închisoare a înjunghiat un consătean

Luni, 17 Mai 2021
885

Un sătean din judeţul Botoşani a fost înjunghiat în zona inimii de un bărbat în faţa unei crâşme. Motivul atacului a fost unul banal şi se pare nu exista un conflict mai...