SAVENI: Moldoveni cu documente false opriti din drumul spre Franta!

SAVENI: Moldoveni cu documente false opriti din drumul spre Franta!
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au întocmit dosare penale pe numele a trei cetăţeni moldoveni, care încercau să ajungă ilegal în Franţa. Cei trei au trecut ilegal frontiera, folosindu-se de o barcă pneumatică, iar în momentul identificării s-au legitimat cu cărţi de identitate româneşti falsificate.

În data de 15.03.2010, o echipă formată din poliţişti şi jandarmi a identificat pe raza oraşului Săveni trei cetăţeni, care cu ocazia legitimării au prezentat cărţi de identitate româneşti susceptibile a fi false. Constatându-se că persoanele respective ar putea fi emigranţi din R. Moldova, cazul a fost preluat de I.J.P.F. Botoşani.

În urma cercetărilor s-a constatat că cei trei cetăţeni sunt din R. Moldova, au trecut ilegal frontiera pe râul Prut, folosindu-se de o barcă pneumatică, cu scopul de a ajunge la muncă în Franţa.

Cornel G., de 29 de ani, Adrian S., de 22 ani au primit propunerea lui Tudor T., de 31 de ani, să treacă ilegal frontiera de stat în România, de unde să ajungă ulterior în Franţa, la muncă, unde Tudor T. a mai fost în urmă cu ceva timp.

Împreună au ajuns pe malul moldovenesc al râului Prut, de unde cu ajutorul unei bărci pneumatice au trecut pe malul românesc. Cei trei aveau asupra lor atât sume de bani în lei şi în valută, cât şi documente de identitate româneşti, respectiv cărţi de identitate falsificate, pe care urmau să le folosească pentru a tranzita teritoriul României.

"Ca urmare a celor constatate, celor trei cetăţeni moldoveni li s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de intrare în România prin trecere ilegală a frontierei de stat, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, precum şi călăuzirea mai multor persoane în scopul trecerii ilegale a frontierei de stat, dosarul urmând a fi înaintat Judecătoriei Darabani, instanţa competentă a soluţiona cauza", a precizat inspector de politie Minodora Racnea, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
110

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
238

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
59

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...