Satul Poiana a îmbrăcat haine de sărbătoare! FOTO

Satul Poiana a îmbrăcat haine de sărbătoare! FOTO
Satul Poiana, din comuna Vorona, a îmbrăcat în ziua de 8 noiembrie haine de sărbătoare. Şi asta pentru că a avut loc prăznuirea hramului bisericii "Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil", dar şi pentru că, cu două zile înainte, pe 6 noiembrie, s-a sărbătorit ce-a de-a VII-a ediţie a Zilei Şcolii.

După ce s-a oficiat slujba specifică de un sobor de preoţi din cercul misionar din zonă, în frunte cu preotul paroh Bucşă Andrei, evenimentele s-au derulat apoi la şcoală, unde invitaţii au putut să admire expoziţia de dovleci sculptaţi "În bostănăria lui Costică", cea florală - "Armonii de toamnă", un "colţ de pădure" şi cea de fotografie.

Elevii şcolii au prezentat un program artistic bogat şi variat în care a evoluat ansamblul folcloric al şcolii "Poieniţa" şi formaţia de muzică folk "Love Guitars" din instituţia organizatoare. Au fost premiaţi şefii de promoţii ai şcolii din ultimii 25 de ani, după care s-a prezentat cel de-al VII-lea număr al revistei şcolii "Noi".

Au fost prezenţi autorităţile locale în frunte cu primarul localităţii, Aurel Ştefan, cadre didactice care au funcţionat în şcoală de-a lungul timpului, consilierii pe probleme educative de la şcolile din Dersca, Orăşeni, Şcoala 10 şi Şcoala 11, dar şi o delegaţie de cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Tulgheş, jud. Harghita, cu care şcoala din localitate are încheiat un parteneriat educaţional, prilej cu care s-a marcat şi împlinirea a 10 ani de când cele două şcoli s-au înfrăţit.
    
Evenimentul a fost organizat de colectivul de cadre didactice al Şcolii Gimnaziale "Nicolae Iorga" Poiana, coordonat de prof. Dascălu Sergiu, comitetul de părinţi al şcolii şi de Parohia "Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil" din sat.






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
245

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
60

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...

Iftime răspunde la acuzațiile de blat: „Ori suntem o națiune de proști, ori suntem duși de tot de acasă!”

astăzi, 14:37
562

Finanțatorul echipei FC Botoșani a răspuns acuzațiilor lansate de Nicu Grameni, crainicul meciurilor de acasă ale lui Dinamo. Grameni a sugerat că există îndoieli cu privire la corectitud...