Sateliții lui Elon Musk, au fost vizibili din Botoșani în această seară

Sateliții lui Elon Musk, au fost vizibili din Botoșani în această seară

   Sursa foto ilustrativ: Digi24.ro

Sateliții Starlink lansați de compania Space X a lui Elon Musk au putut fi văzuți, conform martorilor, pe cerul Botoșaniului în această seară.

„Trenul” format din 60 de sateliți aliniați unul după altul a fost vizibil cu ochiul liber, fără instrumente astronomice, pe un cer senin și frumos de primăvară.

Sateliții au traversat cerul Botoșaniului din direcția Nord-Vest către Est, începând cu ora 21.20.

Compania fondată de Elon Musk a solicitat licenţe pentru a trimite în spațiu până la 42.000 de sateliţi, număr total ipotetic în acest moment, pentru a forma o rețea care să asigure acces la internet pe Pământ.

SpaceX a reiterat că serviciul său de internet va deveni operaţional în 2020 pentru Canada şi nordul Statelor Unite, precizând că restul lumii va fi acoperit după alte 22 de lansări. În cazul în care constelaţia se va materializa, SpaceX va avea mai mulţi sateliţi activi decât toţi ceilalţi operatori de pe planetă, civili şi militari, care se estimează a fi în jur de 2.100.

Micii sateliţi Starlink, cu o greutate de aproximativ 200 de kilograme, echipaţi cu un panou solar, sunt fabricaţi, lansaţi şi operaţi de SpaceX. După ce sunt eliberaţi în spaţiu, ei vor urca uşor, prin mijloace proprii de propulsie, timp de până la patru luni, până vor atinge orbita lor operaţională aflată la 550 kilometri altitudine.

 

Spune-ne opinia ta