Sase tineri, intre care cinci din Botosani, in Arestul IPJ pentru comercializarea de etnobotanice cu droguri de mare risc!

Sase tineri, intre care cinci din Botosani, in Arestul IPJ pentru comercializarea de etnobotanice cu droguri de mare risc!
Oamenii legii au efectuat opt percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Botoşani, Iaşi şi Constanţa, în urma cărora au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor produse etnobotanice si au fost puse în executare 24 mandate de aducere. De asemenea, s-a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 ore a celor 6 inculpaţi, care urmează a fi prezentaţi Tribunalului Botoşani cu propunere de arestare preventivă.

Începând cu luna aprilie 2010, lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoşani, cu sprijinul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani şi beneficiind de suportul tehnic al S.R.I. – Direcţia Judeţeană Botoşani, au desfăşurat activităţi operative complexe faţă de M. FLORIN-SERGIU, de 21 de ani, M. CIPRIAN, de 26 ani, M. ALEXANDRU, de 25 ani, B. COSMIN-MARIUS, de 23 ani, Z. IOAN, de 28 ani, toţi din municipiul Botoşani, A. AYDÎN, de 30 ani, din municipiul Constanţa ş.a., pentru procurarea şi comercializarea a diferite produse etnobotanice conţinând droguri de risc şi droguri de mare risc.

Astfel s-a probat faptul că în perioada aprilie – noiembrie 2010, învinuiţii au comercializat importante cantităţi de produse etnobotanice conţinând droguri de risc şi droguri de mare risc, către un număr însemnat de consumatori de pe raza judeţului Botoşani.

Faptele  fac obiectul dosarului penal nr. 43D/P/2010, în cadrul căruia cei în cauză sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de :
-  procurare, deţinere şi vânzare de droguri de mare risc, fără drept, prev. de art.2 alin.2 din Legea nr.143/2000, privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri completată prin O.U.G. 6/2010 şi H.G. 575/2010,
- procurare, deţinere, vânzare şi cumpărare, fără drept, de droguri de risc faptă prev. şi ped. de art.2 alin.l din Legea nr.l43/2000 şi
-  deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept, prev. de art. 4 alin.2 din Legea nr.143/2000, privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri completată prin O.U.G. 6/2010 şi H.G. 575/2010,

La data de 22.11.2010, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, B.C.C.O. Iaşi, B.C.C.O. Constanţa, S.S.O.I.- Suceava, S.S.O.I. Constanţa, I.P.J. Botoşani - S.I.R. şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani., sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoşani, au organizat şi executat o acţiune pe timpul căreia au fost efectuate un număr de 8 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Botoşani, Iaşi şi Constanţa, în urma cărora au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor un număr de: 419 pliculeţe conţinând fragmente vegetale de produse etnobotanice, 286 plicuri autosigilante folosite la ambalarea produselor, 121 etichete cu diferite denumiri ale produselor etnobotanice, 11 telefoane mobile, 9 cartele SIM, 1 calculator şi 2 HDD-uri.
Totodată au fost puse în executare un număr de 24 mandate de aducere.

În baza probatoriului administrat a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi s-a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 ore a celor 6 inculpaţi, care urmează a fi prezentaţi Tribunalului Botoşani cu propunere de arestare preventivă.

Inculpaţii reţinuţi au fost introduşi în arestul I.P.J. Botoşani.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere a tuturor participanţilor.


COMUNICAT DIICOT BOTOSANI, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de dotare cu laboratoare inteligente la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani

astăzi, 17:23
26

Proiectul care se va derula în perioada 25.01.2024-19.12.2024 are o valoare totală de 702.418,70 lei și va fi finanțat integral printr-un ajutor financiar nerambursabil acordat în cadru...

(P) Cum alegi tricoul perfect

astăzi, 16:15
38

Chiar dacă vremea de afară momentan nu este extrem de călduroasă, primăvara s-a instalat deja și este timpul să vorbim despre ținutele de primăvară. Fie că alegi să porți un tricou Guess,...

30 de ani de la moartea actorului din Dorohoi care a făcut istorie în teatru și film!

astăzi, 15:43
178

Ştefan Tapalagă s-a născut pe 4 aprilie 1933, la Dorohoi, oraș unde a urmat școala primară și liceul. În 1961 a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică &qu...