Şase ani după gratii pentru contrabandă cu ţigări!

Şase ani după gratii pentru contrabandă cu ţigări!
Un tânăr în vârstă de 27 de ani, care făcea parte dintr-o grupare de traficanţi de ţigări, care acţiona pe raza judeţului Botoşani, a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Botoşani la şase ani de închisoare cu executare.

Gheorghe Parasca de 27 de ani, din Vicovu de Sus, a intrat în atenţia oamenilor legii la începutul lunii iunie anul, când, împreună cu alţi doi suceveni, a ajuns în Pomârla pentru a prelua un lot de ţigări de contrabandă trecut peste frontieră de traficanţii ucraineni.

Aceştia au fost observaţi de poliţiştii de frontieră, care au tras 18 focuri de armă pentru prinderea traficanţilor, observând, cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, două autoturisme de teren şi un microbuz, care nu-şi justificau prezenţa în zonă.

Poliţiştii de frontieră au intervenit pentru interceptarea şi reţinerea celor trei autoturisme, un microbuz care era staţionat în apropierea liniei de frontieră şi două autoturisme de teren care se deplasau dinspre frontiera dintre Ucraina şi România către interiorul ţării, pe direcţia localităţii Pomârla. Microbuzul, înmatriculat în Irlanda, încărcat cu mai multe colete cu ţigări a fost abandonat de către conducătorul auto al acestuia.

Conducătorii celor două autoturisme de teren, înmatriculate în Irlanda, respectiv Marea Britanie, au ignorat semnalele legale ale poliţiştilor de frontieră, încercând să profite de întuneric şi terenul împădurit şi să fugă din zonă, fapt pentru care poliţiştii au fost nevoiţi să tragă 9 focuri de avertisment în plan vertical, iar 9 spre anvelopele celor două autoturisme, respectându-se prevederile legale.

În urma acţiunii desfăşurate, cele doua autoturisme au fost blocate de poliţiştii de frontieră, fără a fi înregistrate victime, fiind reţinut până în acest moment conducătorul uneia dintre maşini, ceilalţi trei participanţi la activitatea infracţională fiind identificaţi.

Totodată, s-a mai stabilit că în cele trei maşini se afla cantitatea de aproximativ 50.000 pachete ţigări, care au fost introduse ilegal în România peste frontiera verde.

“Condamnă pe inculpatul P.Gh., pentru săvârşirea infracţiunilor prev. şi ped. de: - art. 7 din Legea nr. 39/2003, cu aplicarea art. 37 lit. a Cod penal, la pedeapsa de 5 ani închisoare şi interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal, pe o durată de 3 ani; - art. 270 alin. 3 cu aplicarea art. 274 din Legea nr. 86/2006, cu aplicarea art. 37 lit. a Cod penal, la pedeapsa de 5 ani închisoare şi interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal, pe o durată de 3 ani. În temeiul art. 33 lit. a, 34 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare şi interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal, pe o durată de 3 ani. În temeiul art. 83 Cod penal, revocă suspendarea condiţionată a pedepsei de 1 an închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 220 din 25 octombrie 2010 a Tribunalului Suceava, modificată prin decizia penală nr. 78 din 13 decembrie 2010 a Curţii de Apel Suceava (rămasă definitivă prin nerecurare la 28 decembrie 2010) şi o adiţionează la pedeapsa rezultantă aplicată prin prezenta sentinţă, inculpatul urmând a executa în total pedeapsa de 6 ani închisoare şi interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal, pe o durată de 3 ani; Face în cauză aplicarea art. 71, 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal. Menţine starea de arest preventiv a inculpatului şi deduce din pedeapsa de executat durata arestării preventive de la 01 noiembrie 2012 la zi. Respinge, ca nefondate, pretenţiile civile formulate de partea civilă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Bucureşti prin Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi cu privire la obligarea inculpatului la plata sumei de 463.370 lei cu titlu de daune. Obligă inculpatul să plătească statului suma de 10.500 lei cheltuieli judiciare. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare", se arată pe site-ul Tribunalului Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elev din Botoșani, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Limbi Clasice!

astăzi, 09:09
45

S-au calificat 302 elevi din 36 de județe ale țării.Printre participanți au fost și elevi din Botoșani care au reușit performanțe remarcabile.Astfel, Yanis-Andrei Cazaciuc, elev în c...

Floriile şi Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului

astăzi, 08:31
34

Astăzi se încheie perioada Postului Mare propriu-zis, însă postirea noastră nu se termină, ci creşte în asprime şi intensitate în Săptămâna Sfintelor Pătimiri. P...

Botoșaniul a devenit centrul sportului școlar. ”Nu sunt doar competiții, sunt o celebrare a sportului!” (Foto)

astăzi, 08:23
112

Este vorba despre Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Finala Campionatului Național de Cros Individual - fete - băieți, gimnaziu – liceu și de Finala Campionatului Național Școlar ...