Sarmalute in varza acra (de post)

Se curata ceapa, morcovii ii tocam si ii punem la calit, in putin ulei. Cand s-a rumenit putin adaugam boiaua, piperul, sarea si orezul spalat si il lasam 5 minute, la calit. Adaugam ciupercile taiate marunt, granulele de soia, pe care le-am lasat in prealabil 10 minute la muiat, in apa fierbinte, mararul tocat si cimbrul. Pregatim frunzele de varza, invelim sarmalele, le asezam in cratita si le punem la fiert. Deasupra punem un strat de varza tocata si foi de dafin. Cand sarmalele sunt aproape gata, adaugam bulion si mai lasam 10 minute sa dea in clocot. Se poate servi cu mamaliguta.

Pentru prepararea sarmalutelor avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

- o varza murata (potrivita ca marime) important sa cautam sa aibe frunzele subtiri
- 1 pachet soia granulat
- 300 grame de orez
- 2-3 cepe
- 2-3 morcovi
- 1 cutie ciuperci
- 1 legatura marar
- sare, vegeta, piper macinat, cimbru, foi de dafin, ulei, boia de ardei dulce, bulion


Pofta buna! si un post usor si cu folos.


 

crestinortodox.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Filmul ”Ramon” revine cu o poveste de Crăciun și cu actor botoșănean în distribuție!

astăzi, 12:47

Au început filmările pentru „Ramon 2 – Filmul de Crăciun”, o producție semnată de Pavel Bartoș și regizată de Jesús del Cerro, în care îl regăsim și...

ITM Botoșani: Informații pentru angajatori privind dialogul social, cu modificările și completările ulterioare!

astăzi, 12:42

Legea nr. 367/2022 privind Dialogul Social, prevede că negocierea colectivă este obligatorie la nivelul unităților care au cel puțin 10 angajați/lucrători. În cazul în care în...

Botoșănenii, invitați să facă nominalizări pentru Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială!

astăzi, 12:11

Dacă ai nume despre care toată țara ar trebui să afle, trimite-l pe scena Ateneului Român, la cea de-a 11-a ediție a Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială, în ca...