Sarmalute in varza acra (de post)

Se curata ceapa, morcovii ii tocam si ii punem la calit, in putin ulei. Cand s-a rumenit putin adaugam boiaua, piperul, sarea si orezul spalat si il lasam 5 minute, la calit. Adaugam ciupercile taiate marunt, granulele de soia, pe care le-am lasat in prealabil 10 minute la muiat, in apa fierbinte, mararul tocat si cimbrul. Pregatim frunzele de varza, invelim sarmalele, le asezam in cratita si le punem la fiert. Deasupra punem un strat de varza tocata si foi de dafin. Cand sarmalele sunt aproape gata, adaugam bulion si mai lasam 10 minute sa dea in clocot. Se poate servi cu mamaliguta.

Pentru prepararea sarmalutelor avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

- o varza murata (potrivita ca marime) important sa cautam sa aibe frunzele subtiri
- 1 pachet soia granulat
- 300 grame de orez
- 2-3 cepe
- 2-3 morcovi
- 1 cutie ciuperci
- 1 legatura marar
- sare, vegeta, piper macinat, cimbru, foi de dafin, ulei, boia de ardei dulce, bulion


Pofta buna! si un post usor si cu folos.


 

crestinortodox.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția de artă comparată „Zbor printre rădăcini”, la Muzeul de Etnografie Botoșani!

astăzi, 17:40

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie – Științele Naturii, în parteneriat cu artista Ioana Gina Poleac, organizează expoziția de artă comparată &b...

Ziua Informării Preventive în Botoșani: Pompierii trag un semnal de alarmă – Ghinionul poate fi prevenit! (Foto)

astăzi, 17:00

Multe persoane sunt superstițioase și consideră ziua de "Marţi, 13" o zi cu ghinion, dar se întâmplă ca uneori să ne facem și singuri "ghinionul" prin faptul că...

Un român din Italia și-a aruncat iubita într-o prăpastie de 6 metri, apoi a salvat-o și a încercat să șteargă urmele!

astăzi, 15:38

Un tânăr român de 25 de ani, rezident în localitatea Como din Italia, a fost arestat pentru tentativă de omor, vătămări corporale, amenințări și hărțuire, după ce și-a ag...