Sarmalute in varza acra (de post)

Se curata ceapa, morcovii ii tocam si ii punem la calit, in putin ulei. Cand s-a rumenit putin adaugam boiaua, piperul, sarea si orezul spalat si il lasam 5 minute, la calit. Adaugam ciupercile taiate marunt, granulele de soia, pe care le-am lasat in prealabil 10 minute la muiat, in apa fierbinte, mararul tocat si cimbrul. Pregatim frunzele de varza, invelim sarmalele, le asezam in cratita si le punem la fiert. Deasupra punem un strat de varza tocata si foi de dafin. Cand sarmalele sunt aproape gata, adaugam bulion si mai lasam 10 minute sa dea in clocot. Se poate servi cu mamaliguta.

Pentru prepararea sarmalutelor avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

- o varza murata (potrivita ca marime) important sa cautam sa aibe frunzele subtiri
- 1 pachet soia granulat
- 300 grame de orez
- 2-3 cepe
- 2-3 morcovi
- 1 cutie ciuperci
- 1 legatura marar
- sare, vegeta, piper macinat, cimbru, foi de dafin, ulei, boia de ardei dulce, bulion


Pofta buna! si un post usor si cu folos.


 

crestinortodox.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doi adolescenți prinși de jandarmi cu substanțe cu posibil efect psihoactiv!

astăzi, 15:13

La sfârșitul săptămânii trecute, echipajele de jandarmerie au depistat, în municipiul Botoșani, doi tineri în vârstă de 18 ani care aveau asupra lor substanțe cu po...

Jandarmii din Botoșani, care au participat la Ștafeta Veteranilor Invictus, apreciați cu diplome! (Video)

astăzi, 14:35

Jandarmii botoșăneni au avut, astăzi, onoarea de a primi diplome de apreciere din partea Statului Major al Apărării. Diplomele au fost înmânate de comandantul Garnizoanei Botoșani...

Atelier de Muzică Psaltică la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” Botoșani!

astăzi, 14:15

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, în parteneriat cu Seminarul Teologic „Sf. Gheorghe” Botoșani și cu Biserica „Sf. Ioan Bo...