Sărbătorile de iarnă vor aduce doar două libere legale pentru salariaţi

Sărbătorile de iarnă vor aduce doar două libere legale pentru salariaţi
Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, salariaţii cu program normal vor beneficia de doar două zile libere legale: 25 decembrie şi 1 ianuarie. Persoanele care vor fi nevoite să lucreze în aceste zile vor trebui să aibă parte de compensaţii din partea angajatorilor.

Prima şi a doua zi de Crăciun (25 şi 26 decembrie), precum şi 1 şi 2 ianuarie sunt, în baza Codului muncii, zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

În aceste zile, salariaţii cu program de lucru obişnuit, de luni până vineri, vor primi liber de la angajatori. Totuşi, de data asta, sărbătorile de iarnă vor aduce doar două zile libere în plus, din moment ce 26 decembrie şi 2 ianuarie pică sâmbăta.

În 2015, angajaţii au mai beneficiat de timp liber pe 1 şi 2 ianuarie (care au picat joi şi vineri), în a doua zi de Paşte (luni, 13 aprilie), pe 1 mai (vineri), în a doua zi de Rusalii (luni, 1 iunie), de Sfântul Andrei (luni, 30 noiembrie) şi de Ziua Naţională a României (marţi, 1 decembrie). Prima zi de Paşte (12 aprilie) şi prima zi de Rusalii (31 mai) au picat duminica, iar Adormirea Maicii Domnului (15 august) -- într-o zi de sâmbătă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
37

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
169

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
191

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...