Sărbătoarea Francofoniei, la Şcoala 8 Botoşani!

Sărbătoarea Francofoniei, la Şcoala 8 Botoşani!
Este primăvară și, pe lângă sărbătoarea mărţișorului, luna martie aduce, pentru iubitorii limbii franceze, Sărbătoarea Francofoniei.

Şcoala Gimnazială "Elena Rareș" sărbătorește în fiecare an acest eveniment prin activităţi pline de substanţă și culoare, plăcute și utile pentru elevii participanţi.
 
În data de 19 martie 2015, limba franceză s-a auzit în cântec și poezie, programul artistic vizând participarea elevilor de la cl. I (prof. Luţuc Nicoleta, prof. Drobotă Manuela) până la cl. a VIII-a (prof. Mariana Codău).
 
Creativitatea elevilor ne-a încântat privirea prin confecţionarea unor costume deosebite și a  unor accesorii menite să decoreze în roșu, alb și albastru întreaga școală.
 
Expoziţia "Le Petit Journaliste" a prezentat încercările elevilor de la clasele a V-a A, B și a VIII-a D de a realiza reviste de limba franceză (prof. Codău Mariana, bibliotecar M. Bordeianu).

 "Un coin de France" a fost amenajat cu reviste, cărţi și obiecte originare din Franţa și care reprezintă branduri de ţară.

 Un antrenant concurs conceput ca un "Jeu de mime" între  clasele a V-a  îndrumate de prof. Luţuc N. și prof. Codău M., prin grija cărora SĂRBĂTOAREA FRANCOFONIEI a devenit tradiţie în Şcoala Gimnazială “Elena Rareș, a fost apreciat de elevii și invitaţii prezenţi la acest eveniment. Invitate speciale și membre ale juriului au fost cele patru eleve premiate la etapa judeţeană a Olimpiadei de limbă franceză.

Bonne fête!
(Comunicat de presă)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
9

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
23

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
50

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...