Sărbătoarea Francofoniei, la Şcoala 8 Botoşani!

Sărbătoarea Francofoniei, la Şcoala 8 Botoşani!
Este primăvară și, pe lângă sărbătoarea mărţișorului, luna martie aduce, pentru iubitorii limbii franceze, Sărbătoarea Francofoniei.

Şcoala Gimnazială "Elena Rareș" sărbătorește în fiecare an acest eveniment prin activităţi pline de substanţă și culoare, plăcute și utile pentru elevii participanţi.
 
În data de 19 martie 2015, limba franceză s-a auzit în cântec și poezie, programul artistic vizând participarea elevilor de la cl. I (prof. Luţuc Nicoleta, prof. Drobotă Manuela) până la cl. a VIII-a (prof. Mariana Codău).
 
Creativitatea elevilor ne-a încântat privirea prin confecţionarea unor costume deosebite și a  unor accesorii menite să decoreze în roșu, alb și albastru întreaga școală.
 
Expoziţia "Le Petit Journaliste" a prezentat încercările elevilor de la clasele a V-a A, B și a VIII-a D de a realiza reviste de limba franceză (prof. Codău Mariana, bibliotecar M. Bordeianu).

 "Un coin de France" a fost amenajat cu reviste, cărţi și obiecte originare din Franţa și care reprezintă branduri de ţară.

 Un antrenant concurs conceput ca un "Jeu de mime" între  clasele a V-a  îndrumate de prof. Luţuc N. și prof. Codău M., prin grija cărora SĂRBĂTOAREA FRANCOFONIEI a devenit tradiţie în Şcoala Gimnazială “Elena Rareș, a fost apreciat de elevii și invitaţii prezenţi la acest eveniment. Invitate speciale și membre ale juriului au fost cele patru eleve premiate la etapa judeţeană a Olimpiadei de limbă franceză.

Bonne fête!
(Comunicat de presă)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Românii au început deja aprovizionarea pentru masa de Paște. Care sunt cele mai căutate produse

astăzi, 09:20
29

Cu două săptămâni înainte de Paște, mulți români au început deja aprovizionarea pentru masa de sărbători.Vor friptură de miel, drob, verdețuri, ouă roșii ori coz...

DSP: de la începutul pandemiei, peste 13.000 de botoșăneni s-au infectat cu noul coronavirus

astăzi, 08:39
82

Peste 20% dintre persoanele cu vârsta de peste 85 de ani din judeţul Botoşani care s-au infectat cu SARS-COV-2 au decedat de la începutul pandemiei, potrivit statisticilor realizate de D...

Tradițiile românilor: 17 aprilie, Sfântul Mucenic Simeon, episcopul Persiei (Pomenirea morților)

astăzi, 08:27
50

Sfântul Mucenic Simeon, episcopul Persiei, este pomenit în calendarul creştin ortodox la 17 aprilie.Sfântul Simeon a fost chinuit şi omorât în timpul persecuţiilor...