Sarbatoare la Saveni

Sarbatoare la Saveni

 Vita de vie  

La 40 de ani de cand Saveniul a fost declarat oras, primarul Relu Tazioru va organiza prima editie a Zilelelor orasului. Timp de doua zile, savinenii vor putea participa la manifestarile organizate cu acest prilej.

Sarbatoarea va incepe sambata, la ora 10.00, cu o serie de activitati culturale, intre care expozitii de carte veche, de icoane pe sticla, pictura, lansari de carte sau targuri de carte. Iubitorii de teatru au ocazia de a urmari piesa "Buzunarul cu paine", a dramaturgului Matei Visniec, care va fi prezent la manifestari.

Punctul de maxim interes al primei zile va fi decernarea Premiului National de Literatura "Ion Pillat", eveniment la care vor fi prezenti, intre altii, Cassian Maria Spiridon, Constantin Dram, Dumitru Tiganiuc sau Gellu Dorian. Nici cei mai tineri dintre savineni nu au fost uitati. Pentru acestia, organizatorii au pregatit un megaconcert sustinut de trupele Vita de Vie si Akcent.

Ma bucur foarte mult ca in acest an sa fiu gazda primei editii a serbarilor orasului Saveni, Zilele orasului Saveni . E prima editie a acestor manifestari, orasul Saveni implineste 40 de ani de existenta de la reorganizarea teritoriala administrativa. Aceeasi varsta o fac si eu in acest an, in noiembrie, a precizat Relu Tarzioru, primarul orasului Saveni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
78

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
170

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
778

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...