Saraci si lenesi!

Saraci si lenesi!
Mai putini saraci in Botosani! Fenomenul nu inseamna nici pe departe ca cei scosi de pe listele beneficiarilor de ajutoare sociale au devenit independenti din punct de vedere financiar, ci mai degraba faptul ca cheful de munca al botosanenilor scade ingrijorator!

Mai exact, din aproape 70 de persoane care au pierdut in acest an dreptul de a mai beneficia de ajutoarele sociale, cele mai multe au ramas fara bani pentru ca nu au prestat orele in folosul comunitatii prevazute de lege. Daca in ianuarie 2008 Serviciul Public Local de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Botosani avea la plata 409 dosare la Legea 416, la sfarsitul lunii august, au fost onorate doar 340 dosare.

Numai in luna august, 43 de botosaneni au fost scosi de la plata fiindca nu au prestat orele prevazute de lege. Din cele 169 de persoane inscrise pe liste pentru prestatia de munca in folosul comunitatii, doar 113 si-au indeplinit obligatiile.

Nu au scazut prea mult dosarele la Legea 416. O scadere mai semnificativa a avut loc la sfarsitul anului trecut, dupa ce s-a modificat legislatia. Inainte trebuiau sa presteze ore de munca toate persoanele apte de munca din familie. Acum legea prevede ca doar o singura persoana trebuie sa presteze ore, in functie de raportul dintre valoarea ajutorului social si salariul minim brut pe economie. Ceea ce i-a dat pe multi peste cap a fost lista bunurilor. Plus ca Directia Muncii nu le mai da adeverinte, ci le ofera locuri de munca, a declarat Mihai Durlesteanu, seful Serviciului Prestatii si Servicii Sociale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
85

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
86

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
91

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...