Sapte primari si viceprimari, gasiti in incompatibilitate de ANI, unul este din Botosani!

Sapte primari si viceprimari, gasiti in incompatibilitate de ANI, unul este din Botosani!
Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat ca sapte primari si viceprimari din Bihor, Arges, Alba, Bistrita-Nasaud, Botosani, Valcea si Constanta au fost in incompatibilitate, intrucat au reprezentat primariile in societati comerciale de interes local sau au fost administratori de firme, informeaza agentia de stiri Mediafax.  

Potrivit ANI, Ovidiu Teodor Cretu - primar al municipiului Bistrita, judetul Bistrita-Nasaud, Constantin Cornel Ionica - viceprimar al municipiului Pitesti, judetul Arges, Ioan Fofiu - viceprimar al comunei Lazuri de Beius, judetul Bihor, Vasile-Marin Jurj - primar al comunei Arieseni, judetul Alba, Costinel Ciubotariu - primar al comunei Sulita, judetul Botosani, Vasile-Pirvu Boeangiu - primar al comunei Alunu, judetul Valcea si Lucian Chitic - primar al comunei Tortoman, judetul Constanta au fost in incompatibilitate intrucat au exercitat simultan mai multe functii si calitati.  

Primarul Costinel Ciubotariu a fost in incompatibilitate in perioada 30 iulie 2009 - 16 noiembrie 2009, acesta avand simultan si calitatea de reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale Sulita in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor la SC Nova Apaserv SA Botosani.  

Potrivit ANI, Ciubotariu nu a respectat dispozitiile articolului 87, alineatul 1, litera f) din Legea 161/2003.  

ANI a precizat ca cei sapte primari si viceprimari au fost informati despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de a fi asistati sau reprezentati de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare.  

"Cu exceptia lui Fofiu Ioan, toate persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare", potrivit ANI.  

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat incalcarea obligatiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective. Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de trei ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului, potrivit prevederilor legale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
39

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
19

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
62

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...