Șapte decese în rândul bolnavilor de Covid-19 din județ, în ultimele 24 de ore. Incidențele de vineri

Șapte decese în rândul bolnavilor de Covid-19 din județ, în ultimele 24 de ore. Incidențele de vineri

Încă 95 de persoane din județul Botoșani au fost diagnosticate cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP). În acest interval temporal, au fost raportate șapte decese și 79 de vindecări, în rândul pozitivilor.

Bilanțul botoșănenilor infectați s-a ridicat la 6389, vineri, potrivit statisticii DSP. Numărul cazurilor active este 1285, iar la nivel județean se atinge o incidență de infectare de 2,49 per mia de locuitori.

Patru localităţi din teritoriu prezintă incidențe de peste 3 infectări per mia de locuitori. Cea mai ridică rată se înregistrează în comuna Sulița, unde sunt 6,61 cazuri per mia de locuitori, apoi în municipiul Botoşani, cu incidență de 5,21. Urmează comuna Mihai Eminescu, cu rată de 4,12 și comuna Stăuceni, cu indice de 3,73.

Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 237 de decese. Bilanțul vindecaților este de 4867.

În intervalul precedent, fuseseră depistate 76 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2, la nivelul județului.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

AUR și-a prezentat programul de „reconstrucție” a României. Cum arată reformele guvernării suveraniste propuse de partid (video)

Vineri, 9 Iunie 2023
386

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a prezentat public, joi seară, la Pensiunea „Casa Lux” din municipiul Botoșani, programul de guvernare în 15 puncte „Reconstruim ...

Mesajul dur al unui licean care susține greva profesorilor: „Au un cuprins mai mare de studiat pentru titularizare decât au citit unii parlamentari în toată viața lor”

Duminică, 4 Iunie 2023
874

Un elev al Colegiului Economic „Octav Onicescu” din Botoșani a transmis, în prag de absolvire, un mesaj de susținere a grevei profesorilor, din recunoștință față de cadrele di...

Guvernul va adopta joi, prin OUG, creşterea salariilor personalul didactic cu 1.000 de lei brut

Miercuri, 31 Mai 2023
658

Guvernul va adopta joi, prin ordonanţă de urgenţă, creşterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic, reprezentând un avans din cre...