Săptămâna reciclării în şcolile botoşănene

Săptămâna reciclării în şcolile botoşănene

 Elevii Scolii 6 Grigore Antipa, Botosani  

În perioada 22-26 martie 2010 se desfăşoară în Eco şcolile din municipiul Botoşani campania "Colectând deşeurile, protejăm mediul", campanie de colectare a deşeurilor de hârtie şi carton, de către elevi şi cadre didactice.

Acţiunea, aflată la prima ediţie, este înscrisă în calendarul activităţilor cuprinse în Programul ECO ŞCOALA şi este dedicată Lunii Pădurii, care se sărbătoreşte în fiecare an în perioada 15 martie – 15 aprilie.

Parteneri ai unităţilor de învăţământ sunt Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani şi SC VRANCART SA Adjud – punct de lucru Botoşani. Şcolile participante la această campanie sunt: Şcolile cu clasele I – VIII nr. 4, 6, 7, 10, 12, 14, 17, Şcoala de Arte şi Meserii Botoşani, Şcoala Cătămărăşti Deal şi Colegiul Naţional AT Laurian.

Prin strângerea deşeurilor de hârtie şi predarea lor către un agent autorizat, elevii botoşăneni vor să atragă atenţia colegilor şi opiniei publice asupra importanţei reciclării acestor deşeuri pentru protejarea copacilor şi a mediului înconjurător. Mesajul transmis de ei este să nu aruncăm hârtia pe care nu o mai utilizăm în gospodărie: ziare, reviste, ambalaje în containerul de gunoi amestecată cu alte deşeuri. Ea trebuie strânsă separat şi predată operatorilor specializati deorece pentru fiecare tona de hartie reciclata se salveaza: cel putin 30000 l de apa, 3000 - 4000 KW electricitate  şi se reduce cu 95% poluarea aerului.

În primele 3 zile ale campaniei s-au colectat 2730 kg deşeuri, cele mai mari cantităţi fiind strânse de elevii şcolilor nr. 6 (950 kg) şi 7 (805 kg). Având în vedere ca fiecare tona de hartie reciclata salveaza 17 copaci , putem spune că până acum au fost salvaţi peste 40 de copaci.

Următoarea ediţie a campaniei se va desfăşura în luna mai 2010, va fi dedicată Zilei Mondiale a Mediului şi  va implica toate şcolile şi liceele din municipiul Botoşani.


Şef serviciu IPM
Eugen MATECIUC
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

astăzi, 20:14
79

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

astăzi, 19:23
89

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
121

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...