Săptămâna prevenirii criminalităţii, organizată de Poliţia Botoşani

În perioada 28 septembrie – 2 octombrie 2015 se va derula  la nivelul judeÅ£ului BotoÅŸani Săptămâna prevenirii criminalităţii.

AcÅ£iunea este rezultatul unei iniÅ£iative la nivel naÅ£ional a Institutului de Cercetare ÅŸi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al PoliÅ£iei Române.
         
Ca È™i în anii precedenÈ›i, acÈ›iunea vizează sensibilizarea cetățenilor în legătură cu importanÈ›a prevenirii criminalității, necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecÈ›ie È™i consecinÈ›ele asociate comiterii de infracÈ›iuni.
         
La nivelul întregii ţări, în perioada menÅ£ionată, se vor desfăşura activităţi structurate pe diverse domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă. Astfel, vor fi abordate, în ordine: prevenirea delincvenÅ£ei juvenile, prevenirea victimizării minorilor, prevenirea infracÅ£iunilor contra patrimoniului, prevenirea criminalităţii organizate  ÅŸi siguranÅ£a rutieră.
         
La nivelul judeÅ£ului BotoÅŸani, Săptămâna prevenirii criminalităţii va include activităţi specifice  organizate în parteneriat cu unităţi de învăţământ preuniversitar si organizaÅ£ii neguvernamentale din judeÅ£.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încă două zile libere pentru bugetari, românii care lucrează la stat vor începe anul 2025 cu o minivacanță!

astăzi, 12:27

Anul 2025 vine cu noi zile libere pentru bugetari. Românii care lucrează la stat vor începe anul cu o săptămână liberă, urmând să înceapă lucrul abia miercuri, pe ...

Urmărit internațional pentru infracțiuni de violență, reținut de polițiștii de frontieră la Stânca!

astăzi, 12:05

PoliÈ›iÈ™tii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au depistat È™i reÈ›inut un bărbat cu cetățenie R. Moldova, căutat internaÈ›ional pentru săvârÈ™irea infracÈ...

Conflict pe fondul consumului de alcool, botoșănean reținut pentru omor!

astăzi, 11:23

Parchetul de pe lângă Tribunalul BotoÈ™ani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a unui bărbat în vârstă de 45 de ani, din municipiul Dorohoi, j...