Saptamana plina la Teatrul Vasilache - Nu ratati spectacolele de duminica!

Saptamana plina la Teatrul Vasilache - Nu ratati spectacolele de duminica!

 CLOVNUL, regia Valentin Dobrescu  

Luni, copiii din localitatea Cristesti, judetul Botosani, s-au bucurat de sosirea trupei Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache, care a prezentat spectacolul RATUSCA CEA URATA, de H.C. Andersen, dramatizare Valentin Dobrescu.

Prezenta actorilor Mihaela Nistorica, Mihaela Stempel, Valentin Ligi si Florin Iftode a facut ca intalnirea cu personajele spectacolului sa transmita copiilor duiosie, intelegere pentru vietatile slabe, lipsite de aparare, precum si elemente comune ale vietii oamenilor, dar si ca, indiferent de piedicile puse, binele invinge intotdeauna raul.

Programul actorilor de la Vasilache continua joi, 12 martie 2009, trupa Teatrului botosanean deplasandu-se la Iasi. Incepand cu ora 17.00, la Studioul de Teatru al Universitatii de Arte George Enescu, Departamentul Teatru, va avea loc o reprezentatie cu spectacolul TRIMITETI MOARTEA IN VACANTA, un spectacol realizat in cadrul programului O sansa tinerilor actori, scenariul, regia si interpretarea: Florin Iftode, Claudiu Galateanu, Laurentiu Vasilache, Tudor Rotaru; scenografie si constructii papusi Raluca Deleanu.

Actorii nu isi uita, insa, spectatorii fideli!

Astfel ca duminica, 15 martie 2009, Teatrul pentru Copii si Tineret se intoarce acasa! La orele 11.00 si 12.30 sunteti invitati sa vizionati spectacolul CLOVNUL.

Clovnul? Cine e? Ascuns in spatele nasului ca o bila rosie, cu un zambet lung ce-i leaga parca urechile intre ele, ne face sa radem cand el rade, ne face sa radem chiar atunci cand plange, cand merge, cand sta, cand se misca. E suficient sa-l vedem si ne vine sa radem. Dar... dincolo de nas, de stratul gros de machiaj, de hainele caraghioase ce atarna pe el, ce se afla? O fiinta, care are bucurii si suferinte, clipe de fericire si deznadejde dar despre care nu ne spune nimic. Vedem in el doar placerea de a-i face pe ceilalti fericiti, de a se juca de-a rasu-plansul. Cand te privesti in oglinda... recunosti ceva din el? Atunci e bine. Copilul din tine n-a murit…, marturiseste Valentin Dobrescu, regizorul artistic si scenograful spectacolului.

Papusile prind viata animate fiind de actorii Marius Rusu, Laurentiu Vasilache, Florin Iftode si Aurica Dobrescu.

Dinamic, antrenant, aplaudat si apreciat de publicul din Botosani si din tara, spectacolul a fost premiat in anul 2003 cu PREMIUL NATIONAL PENTRU SPECTACOLUL DE PAPUSI SI MARIONETE, conferit de Ministerul Culturii si Cultelor.

Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache este invitat, cu acest spectacol, in luna mai 2009, la Festivalul International de Teatru de Papusi - Lüleburgaz, Edirne, Kýrklareli, Çorlu din Turcia.

Tot duminica, la ora 17.00, puteti viziona spectacolul TRIMITETI MOARTEA IN VACANTA, un spectacol realizat in cadrul programului O sansa tinerilor actori, scenariul, regia si interpretarea: Florin Iftode, Claudiu Galateanu, Laurentiu Vasilache, Tudor Rotaru; scenografie si constructii papusi: Raluca Deleanu.

Un spectacol realizat de tineri pentru tineri.

Rezervari la telefon 0756084651/0231.514353 si la adresa teatrulvasilache@yahoo.com

Pretul unui bilet de intrare este 5 lei

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acoperișul unei case din Botoșani a fost cuprins de flăcări, proprietara a suferit un atac de panică! (foto)

astăzi, 14:06
106

Un incendiu s-a produs, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie de pe strada Ion Pilat, din municipiul Botoșani. Acoperișul unei case s-a aprins de la un scurtcircuit.În mo...

Autovehicul de 37.500 de lei furat din Italia, oprit la Rădăuți-Prut de polițiștii de frontieră!

astăzi, 13:30
95

S-a întâmplat în a doua zi de Paște, în jurul orei 12:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut - I.T.P.F. Iași.Acolo s-a prezentat pentru efectuarea f...

Ofertă la teatru de Zilele municipiului Botoșani: Un bilet plus unul gratuit la „Iubesc. Iubesc. Te iubesc!”

astăzi, 12:59
72

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 18:00, la Casa Tineretului, se va juca spectacolul „Iubesc! Iubesc! Te iubesc!” de Avtandil Varsimașvili, regizat de regizorul georgian Andro Enukidze. ...