Săptămâna debutează cu maxime de 34 de grade

Săptămâna debutează cu maxime de 34 de grade
Începem săptămâna cu maxime de 34 de grade, însă toamna nu se lasă aşteaptă. Vor veni averse, mai ales în vest, în centru şi în nord, unde şi vântul va prinde putere. Temperaturile scad, mai ales în interiorul arcului carpatic, cu cele mai mici valor de 21 de grade. În partea a doua a săptămânii, tot ploi în averse sunt aşteptate. De la aerul cald care acoperă sudul, spre weekend se conturează o răcire serioasă a vremii.

Săptămâna care vine debutează tot cu vreme de vară. Se anunţă maxime peste pragul climatologic de vară, de 25 de grade, valori aşteptate în depresiunile bucovinene şi transilvănene, până spre 34 de grade Celsius în Banat, Crişana şi Oltenia. În plus, soarele se anunţă de-a dreptul generos, iar norii nu se arată decât peste vestul ţării, după amiază, când ar putea să devină suficient de consistenţi cât să lase şi ceva averse cu fulgere, tunete şi vânt, pe arii mici.

Moldovenii au şi ei parte de nori puţini, soare mult şi maxime cu 3-4 grade peste normă. Valorile ating 26 de grade la Suceava, 27 în Bacău, 28 la Vaslui şi 29 la Focşani. Vântul se mai înteţeşte în nordul provinciei, semn că vremea urmează să se schimbă.

Ziua de marţi aduce răcoare în regiunile intracarpatice, unde mercurul ar putea să nu mai treacă de 21-22 de grade în zona Maramureşului şi nordul Transilvaniei, dar în Lunca Dunării temperaturile tot la 31 de grade vor urca. Ploile torenţiale intră şi ele în peisajul meteo al regiunilor vestice, nordice şi central, unde descărcărle electrice şi vântul, dar şi grindina vor sublinia şi ele aspectul instabil al vremii.

Miercuri, ploile se mută în regiunile sudice, centrale şi de răsărit, dar se mai domolesc. Vor mai fi averse în Carpaţii Orientali şi izolat în Transilvania, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea. Temperatura însă e plăcută, cu maxime între 21 şi 30 de grade. (RTV)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
2

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...

Elevii încep ultimul modul de cursuri miercuri, 8 mai. Calendarul Evaluărilor Naționale, Bacalaureatului și admiterii la liceu

astăzi, 16:40
68

Cursurile din modulul 5 de școală încep în mijlocul săptămânii, miercuri, 8 mai, și durează până pe 21 iunie 2024. Modulul 5 este cel în care au loc Evaluările Na...

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
289

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...