Săptămâna culturii la Vorona

Săptămâna culturii la Vorona
In perioada 2 – 9 septembrie 2013 se desfasoara la Vorona, sub egida “Vorona, straveche vatra de credinta si cultura stramoseasca", saptamana culturii.

Manifestarile au debutat cu “Ziua portilor deschise" la primaria Vorona si cu lansarea proiectului “Nici un copil invizibil" cu finantare de la UNICEF.




Actiunile au continuat marti cu expozitia de animale si pasari ale micilor fermieri din comuna si cu microsimpozionul “Oportunitati de modernizare a fermelor de crestere a animalelor din zona Vorona oferite de Asociatia Grupul de Actiune Locala Valea Siretului de Sus iar miercuri, la liceul tehnologic “Stefan cel Mare si Sfant a avut loc colocviul “Terra, suntem copiii tai!, avand ca subiect discutii pe teme ecologice cu elevii, cadrele didactice si parintii. Ziua de joi a fost dedicata varstinicilor.

Au fost aniversate 28 de cupluri care au implinit 50 de ani de la casatorie.

La biserica “Sfintii Imparati Constantin si Elena din parohia Vorona Centru s-a desfasurat un tedeum – rugaciune de multumire pentru sanatate, longevitate si impliniri. In semn de pretuire pentru experienta de viata si varsta acestor aniversati, senatorul Doina Federovici a fost prezent la manifestare: “Imi doresc sa ajung sa fiu si eu in locul dumneavoastra. 50 de ani de casnicie inseamna o viata de om. Pot sa remarc faptul ca anul acesta sarbatorim cel mai mare numar de cupluri voronene care serbeaza nunta de aur. Va doresc multa sanatate, impliniri si ma bucur ca Vorona are in dumneavoastra intelepciunea de care avem atata nevoie pentru a trece peste toate problemele"

“De aproape 10 ani sarbatorim familia de aur. Diplomele si micile cadouri care v-au fost oferite azi reprezinta doar o mica parte din respectul pe care vi-l purtam. Sunteti acele modele de urmat care sustin viata sociala pentru familie iar dumneavoastra, care impliniti aceasta frumoasa varsta, pe care ati trait-o impreuna ca sot si sotie in familie, alaturi de copiii dumneavoastra, sunteti stalpii comunitatii", a declarat primarul Aurel Stefan.

Actiunile vor continua vineri si sambata cu activitati sportive si recitaluri de muzica populara.

Duminica, 8 septembrie, de sfanta sarbatoare a Nasterii Maicii Domnului, botosanenii sunt invitati sa participle la Sfanta Liturghie de Hram a Manastirii Vorona, oficiata de un sobor de preoti in frunte cu un inalt ierarh al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

astăzi, 20:14
71

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

astăzi, 19:23
83

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
109

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...