Sancţiuni pentru depăşirea capacităţii de transport, aplicate de poliţiştii botoşăneni!

Sancţiuni pentru depăşirea capacităţii de transport, aplicate de poliţiştii botoşăneni!
Pentru abaterile constatate la regimul circulaÅ£iei pe drumurile publice, au fost aplicate 43 de sancÅ£iuni contravenÅ£ionale, în timp ce, cu privire la abaterile de la legislaÅ£ia specifică transporturilor rutiere publice au fost aplicate 13 sancÅ£iuni, în principal pentru depăşirea capacităţii de transport persoane.

Salvarea de vieÅ£i ÅŸi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere sunt priorități ale PoliÅ£iei Române. În această săptămână, activităţile suplimentare, desfăşurate de poliÅ£iÅŸtii rutieri botoşăneni, s-au concentrat pe siguranÈ›a transportului public de persoane.

În perioada 11 – 15 iulie a.c., peste 20 de poliÅ£iÅŸti rutieri au acÅ£ionat în medie, zilnic, suplimentar faţă de dispozitivele curente, pentru creÅŸterea gradului de siguranţă rutieră È™i prevenirea accidentelor de circulaÅ£ie grave în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane, precum È™i pentru impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane È™i circulaÈ›ia pe drumurile publice.

La acÈ›iuni au participat ÅŸi lucrători din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

În urma activităților specifice, au fost verificate în trafic 282 de autovehicule È™i, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 56 de sancÈ›iuni contravenÈ›ionale. Pentru abaterile constatate la regimul circulaÅ£iei pe drumurile publice, au fost aplicate 43 de sancÅ£iuni contravenÅ£ionale, în timp ce, cu privire la abaterile de la legislaÅ£ia specifică transporturilor rutiere publice au fost aplicate 13 sancÅ£iuni, în principal pentru depăşirea capacităţii de transport persoane.

PoliÅ£iÅŸtii au au retras trei certificate de înmatriculare, pentru lipsa verificării periodice a stării tehnice a autovehiculelor sau lipsa asigurării obligatorii pentru răspundere civilă auto.

PoliÅ£iÅŸtii rutieri vor continua intensificarea acÈ›iunilor în trafic ÅŸi în perioada următoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
13

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
24

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
273

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...