SANATATE - Usturoiul, produs natural pentru slabit
Stiri BotosaniLuni, 8 Noiembrie 2010Actualitate5 vizualizăriIn urma mai multor studii, s-a demonstrat ca prin consumul regulat de usturoi masa corporala ideala este mentinuta pentru o lunga perioada de timp. Deci, consumarea zilnica a usturoiului nu doar ca este benefica pentru sanatate, dar contribuie si la pierderea kilogramelor in plus.
Usturoiul si pierderea in greutate
Alicina este cea mai puternica substanta din componenta usturoiului, care influenteaza tensiunea arteriala, nivelul de insulina si trigliceride. Alicina face parte dintr-un grup de compusi numiti tiosulfati, continand tiosulfati in proportie de 70-80%. Alicina nu este prezenta in usturoi in starea naturala ci este eliberata atunci cand acesta este pisat sau zdrobit.
Totodata, usturoiul contine si alti antioxidanti, printre care se afla: germaniu, sulf, seleniu si vitaminele A, C si E. Conform unui studiu realizat de cercetatorii americani, administrarea de alicina stabilizeaza starea de sanatate a pacientilor cu un nivel ridicat de insulina sau trigliceride dar si a celor cu hipertensiune arteriala. De asemenea, pacientii si-au mentinut greutatea stabila sau au manifestat o usoara scadere in greutate.
Cum actioneaza usturoiul pentru pierderea in greutate?
Usturoiul actioneaza ca un inhibitor al apetitului alimentar, oferind creierului semnale de satietate dupa ce este consumat. Prin urmare, apetitul unei persoane care mananca usturoi este mai scazut. Usturoiul accelereaza metabolismul organismului - se presupune ca stimuleaza sistemul nervos sa elibereze adrenalina. Metabolismul contribuie la arderea caloriilor si la scaderea in greutate.
Potrivit studiilor, usturoiul actioneaza in directia pierderii in greutate, dar rolul sau nu se opreste aici deoarece usturoiul contribuie si la prevenirea hipertensiunii arteriale si a diabetului zaharat.
Studii de laborator
Studiile au fost facute pe doua grupuri de sobolani. Unui grup i s-a administrat alicina (compus al usturoiului), iar celui de-al doile grup un placebo. Cercetatorii au descoperit ca sobolanii injectati cu alcilina nu au castigat in greutate, comparativ cu sobolanii din celalalt grup.
Daca doriti sa slabiti puteti introduce usturoiul in dieta dvs. - la gatit, in compozitia salatelor sau paine cu usturoi, etc.
Beneficii pentru sanatate
Lista beneficiilor pentru sanatate continua. De la prevenirea bolilor de inima, a cancerului, sau a infectiilor, specialistii au semnalat efecte incurajatoare ale usturoiului. Desi prin gatit se distruge o parte din alicina, alti compusi ai usturoiului isi pastreaza calitatile intacte si nu sunt afectati de caldura. De asemenea, usturoiul contine antioxidanti (vitamina C si vitamina E), seleniu si minerale.
O alta calitate a usturoiului este scaderea nivelului de colesterol rau (LDL) si cresterea nivelului de colesterol bun (HDL), intr-o perioada de timp relativ scurta. Efectele sale apar dupa numai trei luni de administrare zinica. Totodata, usturoiul contribuie la dizolvarea cheagurilor de sange care pot cauza infarct miocardic si accident vascular cerebral. Chiar daca este adaugat in mancare, usturoiul apara sistemul circulator de efectul de oxidare si de eventualele leziuni care pot sa apara la nivelul vaselor sangvine, impiedicand formarea placilor de aterom.
De asemenea, usturoiul inhiba dezvoltarea sau chiar distruge mai multe tipuri de bacterii, inclusiv stafilococii si salmonella, precum si multe dintre ciupercile cauzatoare de micoze. Studiile pe animale au demonstrat ca usturoiul ajuta si la prevenirea cancerului de colon, pulmonar si esofagian.
Cantitatea de usturoi necesara
Cercetatorii considera ca o persoana beneficiaza de toate proprietatile usturoiului, daca zilnic consuma un catel de usturoi cu o greutate de 3 grame.
Alte beneficii ale usturoiului
Usturoiul este considerat de foarte mult timp un medicament natural, care previne orice afectiune, de la raceala si gripa la ciuma. Recent cercetatorii au demonstrat contributia practica a usturoiului in mentinerea greutatii corporale. Din fericire, usturoiul este usor de procurat, ieftin, un condiment popular frecvent folosit la prepararea mancarurilor!
sfatulmedicului.ro
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!
123
Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...
Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)
475
Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...
Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!
186
Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c., i...
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici