SANATATE: Urzicile, ideale in tratarea anemiei!

SANATATE: Urzicile, ideale in tratarea anemiei!
Pentru ca sunt bogate in vitamina A, C, K, fier, magneziu, potasiu, fosfor, urzicile sunt recomandate a fi consumate in anemii deoarece ajuta la cresterea vitalitatii organismului.

Continutul de vitamina K din frunze recomanda urzica in tratarea hemoragiilor usoare, fiind homeostatica.

Avind proprietati diuretice, astringente si antialergice, aceasta planta se poate folosi in tratarea cistitelor, eliminarea apei din organism, artrite si eczeme. De asemenea, este un aliment delicios.

Cum folosim urzicile?

Aceasta planta se foloseste in intregime: de la primele plantute si pina la planta matura si chiar radacinile. Primavara, in salate, ca adaosuri la diferite mincaruri sau sub forma de suc urzica este recomandata in anemii, diabet zaharat, hemoragii, cancer - ca tratament adjuvant, boli de rinichi si vezica, hipotensiune, arterita sau alte afectiuni vasculare si gargare cu suc proaspat in amigdalite, gingivite, afte bucale. O reteta cu valoare terapeutica maxima este consumul zilnic a 2-3 lingurite de suc proaspat de urzica.

Ceaiul si salata de urzici tinere

Daca nu ati iesit putin in natura, pentru a culege citeva urzici tinere, atunci puteti sa le cumparati din piata. Patru miini bune de urzici se aleg foarte bine si se spala. Intr-un vas unde clocoteste o jumatate de litru de apa se pun urzicile si se oparesc cinci minute pe foc apoi se dau deoparte si se lasa sa se raceasca, apoi se filtreaza lichidul. Sucul obtinut se consuma intr-o singura zi in mai multe etape inainte de masa cu cel putin 30 de minute.

Urzicile oparite se pot adauga la mincaruri sau se pot consuma ca atare. Prepaparea urzicilor sub forma de salata este deosebit de sanatoasa, pentru ca nu e nevoie sa fierbem sau sa oparim planta si distruge o parte a principiilor active. Se iau doua miini bune de urzici care se curata foarte bine si se taie apoi marunt. Se adauga o jumatate de mar dat pe razatoare, o capatina mica de salata verde spalata si rupta in bucati mai mici.

Se amesteca ingredientele foarte bine apoi se sareaza dupa gust si se stropeste cu putin otet de mere cu miere si se consuma imediat.

Pentru persoanele care sufera de anemie si astenie de primavara sunt recomandate curele cu aceasta salata de urzici tinere.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
7

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
31

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
109

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...