SANATATE - Siropul de ceapă albă, remediu contra îmbătrânirii

Plantele medicinale sunt acceptate cu mare uÅŸurinţă de organismul uman, nu produc reacÅ£ii toxice sau alergice ÅŸi asigură vindecarea multor boli care rod din firul vieÅ£ii, prelungind tinereÅ£ea ÅŸi durata de vieÅ£uire cu 2-3 decenii. Proprietăţile terapeutice ale plantelor medicinale acÅ£ionează în următoarele direcÅ£ii:

- încetinirea procesului de îmbătrânire (infuzii din frunze de frasin, păpădie, cătuÅŸnică, creasta-cocoÅŸului, anghinare, buberic, flori de tei ÅŸi conuri de hamei);

- întinerirea memoriei (infuzie din frunze de roiniţă, salvie ÅŸi fragi de pădure, decoct sau tinctură din rădăcini de cerenÅ£el, tinctură din frunze de ginkgo biloba, brânca ursului ÅŸi de leurdă, macerat în vin din rădăcini de angelică);

- prevenirea senilităţii (orz germinat, infuzie de păpădie şi ardei iute, sirop din ceapă albă zdrobită şi macerată 24 de ore);

- păstrarea vitalităţii ÅŸi a energiei fizice ÅŸi intelectuale (decoct din rădăcini de lemn dulce, macerat în vin din vârfuri de urzică vie);

- în cazul tremurului de membre ÅŸi cap, respectiv boala Parkinson, apărută după exces de alcool ÅŸi nicotină, nervozitate, oboseală mare, frig ÅŸi scleroză multiplă, se utilizează infuzie de sunătoare, lavandă, cimbru de cultură ÅŸi urzică vie sau tinctură de măselariţă. La braÅ£ele cu tremur se aplică băi calde cu infuzie dintr-un amestec de coada-ÅŸoricelului, frasin, mesteacăn, coada-calului ÅŸi coada-racului (2-3 băi pe zi) sau unguente din ricin, lavandă, tătăneasă ÅŸi sunătoare;

- pentru oboseala picioarelor se face, seara, o baie caldă cu decoct din coajă de salcie (100 g la 4 litri apă ce se fierbe timp de o oră);

- prelungirea stării de tinereÅ£e se asigură din timp prin remedii cu rădăcini de ginseng, flori de rozmarin, păducel ÅŸi tei, anghinare, tătăneasă, măceÅŸe, frunze de fragi de pădure, iar înainte de mesele principale se recomandă un amestec din fructe de anason, fenicul ÅŸi mărar (luate în părÅ£i egale).

În fiecare dimineaţă se recomandă câte o cană de ceai preparat din coada-calului, sunătoare, măceÅŸe zdrobite ÅŸi frunze de fragi de pădure. La sfârÅŸitul meselor principale se recomandă o cană cu suc din fructe de pădure (afine, cătină albă ÅŸi coacăze negre), îndulcit cu miere de albine ÅŸi diluat cu apă plată. În locul sucului de fructe se poate bea o cană de ceai verde, ca antidot împotriva îmbătrânirii ÅŸi cu efecte în scăderea colesterolului, topirea grăsimilor ÅŸi neutralizarea acizilor graÅŸi.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu a demisionat din funcția de președinte PSD!

astăzi, 15:43

PSD nu va face nicio contestaÈ›ie, chiar dacă diferenÈ›a este foarte mică, a spus Ciolacu, într-o declaraÈ›ie de presă. Acesta a spus că a sunat-o pe Elena Lasconi. ”Eu aseară mi-a...

Nova Apaserv întrerupe furnizarea apei, se execută lucrări de remediere a unei avarii!

astăzi, 15:40

În vederea efectuării lucrărilor de remediere a unei avarii survenite pe conducta de apă ce alimentează Punctul Termic GriviÈ›a 1 din municipiul BotoÈ™ani,  S.C. Nova Apaserv S.A. BotoÈ...

Botoșăneancă ajunsă la spital în urma unui incendiu, a încercat să își salveze bunurile! (Foto)

astăzi, 15:16

Un incendiu s-a produs, luni, 25 noiembrie, într-o gospodărie din localitatea Prăjeni. Un adăpost de animale a luat foc, iar flăcările s-au extins È™i la acoperiÈ™ul unei clădiri din aprop...