SANATATE - Siropul de ceapă albă, remediu contra îmbătrânirii

Plantele medicinale sunt acceptate cu mare uşurinţă de organismul uman, nu produc reacţii toxice sau alergice şi asigură vindecarea multor boli care rod din firul vieţii, prelungind tinereţea şi durata de vieţuire cu 2-3 decenii. Proprietăţile terapeutice ale plantelor medicinale acţionează în următoarele direcţii:

- încetinirea procesului de îmbătrânire (infuzii din frunze de frasin, păpădie, cătuşnică, creasta-cocoşului, anghinare, buberic, flori de tei şi conuri de hamei);

- întinerirea memoriei (infuzie din frunze de roiniţă, salvie şi fragi de pădure, decoct sau tinctură din rădăcini de cerenţel, tinctură din frunze de ginkgo biloba, brânca ursului şi de leurdă, macerat în vin din rădăcini de angelică);

- prevenirea senilităţii (orz germinat, infuzie de păpădie şi ardei iute, sirop din ceapă albă zdrobită şi macerată 24 de ore);

- păstrarea vitalităţii şi a energiei fizice şi intelectuale (decoct din rădăcini de lemn dulce, macerat în vin din vârfuri de urzică vie);

- în cazul tremurului de membre şi cap, respectiv boala Parkinson, apărută după exces de alcool şi nicotină, nervozitate, oboseală mare, frig şi scleroză multiplă, se utilizează infuzie de sunătoare, lavandă, cimbru de cultură şi urzică vie sau tinctură de măselariţă. La braţele cu tremur se aplică băi calde cu infuzie dintr-un amestec de coada-şoricelului, frasin, mesteacăn, coada-calului şi coada-racului (2-3 băi pe zi) sau unguente din ricin, lavandă, tătăneasă şi sunătoare;

- pentru oboseala picioarelor se face, seara, o baie caldă cu decoct din coajă de salcie (100 g la 4 litri apă ce se fierbe timp de o oră);

- prelungirea stării de tinereţe se asigură din timp prin remedii cu rădăcini de ginseng, flori de rozmarin, păducel şi tei, anghinare, tătăneasă, măceşe, frunze de fragi de pădure, iar înainte de mesele principale se recomandă un amestec din fructe de anason, fenicul şi mărar (luate în părţi egale).

În fiecare dimineaţă se recomandă câte o cană de ceai preparat din coada-calului, sunătoare, măceşe zdrobite şi frunze de fragi de pădure. La sfârşitul meselor principale se recomandă o cană cu suc din fructe de pădure (afine, cătină albă şi coacăze negre), îndulcit cu miere de albine şi diluat cu apă plată. În locul sucului de fructe se poate bea o cană de ceai verde, ca antidot împotriva îmbătrânirii şi cu efecte în scăderea colesterolului, topirea grăsimilor şi neutralizarea acizilor graşi.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prezidențiale 2025: Comuna din Botoșani cu cea mai mică prezență la urne!

Tuesday, 6 May 2025

Comuna Vârfu Câmpului din județul Botoșani, în care și-au stabilit domiciliile în mod fictiv aproximativ 10.000 de cetățeni ucraineni, din Republica Moldova ori Federația...

Acuzații grave de manipulare și discriminare! Cine a depus contestație pentru ANULAREA alegerilor!

Tuesday, 6 May 2025

Sebastian Constantin Popescu, candidat la alegerile prezidențiale din 4 mai 2025 și președinte al Partidului Noua Românie (PNR), a depus o contestație la Curtea Constituțională a Româ...

Ruben, botoșăneanul care la 17 ani conduce tractoare de sute de cai putere: “Agricultura nu este pentru oricine“!

Tuesday, 6 May 2025

Într-o lume în care majoritatea adolescenților visează la like-uri și city-break-uri, Ruben Tisoveanu din Todireni, Botoșani, visează la lanuri de grâu, tractoare puternice și ...