SANATATE: Cum să bei alcool fără să-ţi pui sănătatea în pericol

SANATATE: Cum să bei alcool fără să-ţi pui sănătatea în pericol
Băuturile alcoolice sunt nelipsite la mesele organizate la petreceri şi sărbători. Nu de puţine ori, după consumul mai multor pahare de alcool, n-aţi avut o stare de sănătate prea bună.

Doctorul Mencinicopschi explică pe site-ul său cum să beţi alcool astfel încât să vă simţiţi bine şi să nu vă puneti sănătatea în pericol.

Potrivit nutriţionistului, alcoolul are capacitatea de a inhiba activitatea nu numai a enzimelor digestive, ci şi a unor enzime metabolice. De aceea, nu trebuie să consumaţi alcool pe stomacul gol şi în prima parte a zilei şi nu trebuie să amestecaţi băuturile alcoolice între ele sau cu băuturi energizante, droguri sau medicamente.

Doctorul Mencinicopschi mai spune că este bine ca înainte de a consuma băuturi alcoolice să mâncaţi un aliment solid, greu digerabil (ex. pâine cu unt) pentru a încetini absorbţia alcoolului şi apariţia stării de ebrietate.

În cazul în care beţi alcool la masă, mâncarea consumată trebuie să fie bogată în vitamine, minerale, fitonutrienţi. De asemenea, este bine să evitaţi asocierea consumului de alcool cu fumatul.

Este recomandat să consumaţi numai băuturi alcoolice naturale, autentice şi în cantităţi moderate. Alimentare sunt numai alcoolul şi băuturile alcoolice obţinute prin fermentaţie, precum bere, vodka, vin, whisky, cidru, calvados, coniac, tuică, sau pe baza de alcool de fermentaţie de origine agricolă, precum lichioruri, bitter.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
79

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
146

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
23

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...