SANATATE - Cimbrul, remediul impotriva infectiilor

In antichitate, femeile brodau cu cimbru maneca hainei barbatilor atunci cand se duceau la lupta, pentru a-i feri de pericole. Mai tarziu, cimbrul s-a folosit drept un simbol al casatoriei.

Tot in antichitate s-au descoperit si intrebuintarile curative ale cimbrului, care era folosit pentru tratarea migrenelor si indepartarea cosmarurilor, informeaza suite101.com.

Studiile ulterioare au aratat ca planta este un antiseptic natural si trateaza cu succes orice infectie. Poate fi administrat sub forma de tinctura sau lotiune, care se aplica pe zona afectata cu regularitate.

Pentru infectiile orale, se foloseste gargara din ceai de cimbru, iar infectiile pielii sunt tratate prin infuzii care actioneaza rapid si vindeca orice rana deschisa.

Cimbrul, medicament natural

Planta contine fenoli cu proprietati dezinfectante si poate trata eficient infectiile stomacului, plamanilor si gatului. Uleiul volatil continut actioneaza precum un pansament al rinichilor, tocmai de aceea cimbrul se foloseste pentru dezinfectarea aparatului urinar.

Infuziile au efect expectorant si sunt folosite pentru tratarea infectiilor plamanilor. Mai mult, elibereaza caile respiratorii si relaxeaza muschii pectorali.

Extern, cimbrul trateaza infectiile pielii si este remediul perfect pentru tenul acneic, lipsit de elasticitate si vigoare.

Baile fierbinti cu infuzie de cimbru sunt ideale pentru stimularea circulatiei periferice. Se fac zilnic, iar dupa o saptamana se vor vedea primele rezultate.

Tratamentele naturiste cu cimbru nu pot fi continuate mai mult de patru saptamani.

Pentru igienizarea plamanilor, infuziile cu cimbru se fac zilnic, timp de 20 de zile. Dupa zece zile se pot observa primele efecte, iar tratamentul va fi continuat pana la vindecarea totala.

Cimbrul, ca tratament impotriva infectiillor urinare, poate fi administrat doua saptamani. Dupa inregistrarea primelor efecte, specialistii recomanda o pauza de zece zile, dupa care se reia tratamentul pana la vindecare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vasile Miriuță, ultimul meci la Poli Iași? Ce spune Cornel Șfaițer despre o eventuală demisie!

Saturday, 17 May 2025

Echipele Poli Iași și Petrolul Ploiești sunt la egalitate în clasament, însă pot retrograda în ultima etapă. Ambele au 28 de puncte, nu mai pot retrograda direct, dar au nevo...

Femeie dispărută: Polițiștii botoșăneni solicită sprijinul comunității!

Saturday, 17 May 2025

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 54 de ani, din comuna  Șendriceni, care în anul 1992 a părăsit domiciliul, iar până în pr...

Alegeri prezidențiale 2025, turul 2, în diaspora: Prezența la urne la ora 15:00!

Saturday, 17 May 2025

Mobilizare enormă la vot în străinătate în turul al doilea al alegerilor prezidențiale 2025, cu o prezență la urne în diaspora aproape dublă față de primul tur de acum două...