SANATATE: Cat de des trebuie sa ne spalam pe cap pentru un par sanatos?

SANATATE: Cat de des trebuie sa ne spalam pe cap pentru un par sanatos?
Aproximativ 40% dintre femei se spala pe cap zilnic, insa dermatologii nu recomanda aceasta frecventa de spalare a podoabei capilare, cu atat mai mult cu cat exista persoane care nu necesita spalare zilnica. Obsesia de a te spala zilnic pe cap poate duce la deteriorarea parului.

Daca spalatul pe cap zilnic afecteaza sanatatea parului, medicii spun ca nici spalarea lui foarte rara nu este indicata. "Nu am auzit de nicio demonstratie pana acum care sa sustina ca spalatul mai rar al parului ar fi mai sanatos", spune dr. Amy McMichael (Wake Forest University School of Medicine, North Carolina) pentru The Huffington Post.

Persoanele care tind sa se spele mai des pe cap sunt cele cu parul gras si subtire. Medicii sustin, insa ca spalarea zilnica a parului nu duce decat la deteriorarea lui, prin pierderea unor uleiuri care cauzeaza ulterior ruperea parului, scrie medlive.hotnews.ro.

"Spalarea zilnica a parului nu este o necesitate, e un ritual care s-a dezvoltat in urma culturii mirosului frumos, nu dintr-o nevoie reala", explica dr. McMichael. Sampoanele indicate pentru persoanele cu firul subtire sunt cele cu proprietati nutritive pe baza de ou sau aloe sau care contin diferite uleiuri precum cel de cocos, palmier sau de migdale.

Este bine sa aveti grija la temperatura cu care va spalati parul. Apa fierbinte il deterioreaza si poate ajunge chiar sa arda scalpul. Temperatura optima pentru spalarea parului este de 37 °C.

Medicii dermatologi recomanda spalarea pe cap de 2-3 ori pe saptamana pentru a avea un par sanatos.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
35

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
34

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
28

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...