SANATATE - Care sunt cele mai toxice alimente din farfurie!

SANATATE - Care sunt cele mai toxice alimente din farfurie!

   gandul.info

Deşi suntem bombardaţi cu informaţii de tipul "lactatele întăresc sistemul osos", nutriţioniştii susţin că nu toate produsele din lapte oferă beneficii organismului. "De exemplu, brânza topită reprezintă sortimentul inferior al produselor lactate. Acest aliment este fabricat din brânzeturi de calitatea a doua amestecate cu mari cantităţi de grăsimi. Recomand părinţilor să evite acest aliment în dieta copiilor", spune dr. Mihaela Bilic, medic nutriţionist, autoarea cărţii "Trăiesc, deci mă abţin".

Specialistul completează că 100 de grame de brânză topită conţin 45 la sută grăsimi şi 270 de kilocalorii. Caşcavalul are şi el un conţinut caloric destul de ridicat. Medicii spun că o felie de pâine are 80 de kilocalorii, în timp ce o felie de caşcaval are 180 de kilocalorii. Mai mult, iaurtul cu fructe sau musli este o capcană pentru că are adaos mare de zahăr. "Din punct de vedere caloric, un borcănel se apropie de îngheţată", adaugă dr. Bilic.

Supele instant reprezintă un pericol pentru sănătate, în primul rând datorită conţinutului mare de sare pe care îl au. Atunci când sunt consumate timp îndelungat, supele instant grăbesc apariţia hipertensiunii arteriale şi afectează sistemul imunitar şi stomacul. Când sistemul imunitar este slăbit, bacteriile nu întârzie să apară. Astfel, şi Helicobacter Pylori - bacteria răspunzătoare de apariţia ulcerului, cancerului de stomac şi a gastritei, infectând mucoasa stomacului.

Carnea roşie din salam - semn al aditivilor alimentari

Salamul, cârnaţii şi crenvurştii sunt alimente care au un conţinut ridicat de aditivi alimentari. Specialiştii în nutriţie spun că E-urile folosite păstrează culoarea fragedă a produselor din carne. Mai mult, aditivii au rolul de a intensifica gustul alimentelor şi de a prelungi termenul de valabilitate cel puţin jumătate de an. Nitriţii şi nitraţii - cei mai periculoşi aditivi alimentari - sunt cei care colorează frumos şi conservă cât mai mult produsele din carne. Potrivit specialiştilor, agenţii de gelifiere şi de culoare pot provoca leziuni la nivelul organelor interne. Cele mai afectate sunt tractul digestiv, ficatul, bila şi pancreasul.

Alimentele prăjite în ulei devin otravă pentru organism. Cartofii prăjiti, ouăle "ochiuri" sau friptura ar trebui evitate pe cât posibil, deoarece uleiul încins produce substanţe cu potenţial cancerigen, precum glicidamide, cetone şi acrilamide. Medicii recomandă evitarea uleiului de floarea soarelui şi înlocuirea lui cu cel de palmier, deoarece acesta din urma emană substanţe cancerigene în alimente abia la 270 de grade.

Sursa: gandul.info

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grupul Industrial Electrocontact raportează o pierdere de 884.911 lei pentru primele trei luni din 2025

astăzi, 18:37

Grupul Industrial Electrocontact a înregistrat în primul trimestru din 2025 o pierdere netă de 884.911 lei, în creștere cu peste 377% față de pierderea de 185.254 lei consemnată...

Una din opt femei riscă un cancer de sân de-a lungul vieții, avertizează oncologii. Când ar trebui să ne facem analize!

astăzi, 17:35

În cazul femeilor, este obligatorie ecografia de sân, chiar dacă nu aveți vreo neplăcere. Se face de la 20 de ani. Dacă medicul radiolog vede formațiuni suspecte în sân...

Au plecat la cumpărături, iar când s-au întors au găsit bucătăria în flăcări! (Foto)

astăzi, 16:55

Un incendiu a izbucnit, duminică după amiază, într-o gospodărie din localitatea Pădureni, comuna Șendriceni. Flăcările au cuprins bucătăria unei locuințe, cu pericol de extindere la &...