SANATATE - Beneficiile postului!

SANATATE - Beneficiile postului!
Postul Pastelui, dina­intea Invierii Domnului, este cel mai lung si mai aspru dintre cele pa­tru posturi de durata ale Bisericii Ortodoxe. Postul Pastelui este numit si Postul Mare.

Postul este o perioadă în care se renunţă la excesul de grăsimi şi astfel oragnismul este eliberat de toxine.
 
Înainte de a ţine post, în cazul în care aveţi probleme de sănătate, ar fi bine să cereţi sfatul unui medic deoarece s-ar putea să aveti probleme serioase de sănătate.


Pe de alta parte există şi multe avantaje ale postului:
 
Dacă se ţine post timp de o săptămână sistemul imunitar se reface şi se întăreşte. În acelaşi timp sunt eliminate şi toate toxinele din organism. Este foarte important să se consume multe sucuri naturale pentru a se furniza organismului mineralele şi vitaminele necesare.

Durerile de cap, starea de oboseală, insomnia sau balonarea sunt semne că ar trebui să urmaţi o dietă de detoxifiere sau să ţineţi  post. Nu trebuie să priviţi postul ca pe o obligaţie pentru că această dorinţă ar trebui să vină din suflet.

Postul ajută la uşurarea digestiei, normalizarea presiunii sângelui, curăţarea arterelor, oferirea de energie şi vitalitate şi normalizarea nivelul colesterolului.

Consumaţi pâine neagră cu tărâţe pentru că aceasta conţine minerale şi vitamine care  reuşesc să cureţe intestinele de toxine.
 
Evitaţi alimentele conservate, afumante sau pe cele care conţin E-uri.
 
Nu uitaţi că renunţarea la alimentele din carne pe o perioada scurtă este foarte benefică persoanelor adulte şi fără probleme de sănatate ce s-ar putea agrava.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
15

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
31

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...

Cu botoșăneanca Simona Radiș în barcă: România câștigă Aurul la ”proba-regină” de 8+1, la Europenele din Ungaria!

astăzi, 16:08
71

Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a adus ță...