SANATATE - Atentie la infarcturile "tacute"!

SANATATE - Atentie la infarcturile "tacute"!
Infarctul "tacut", care nu se manifesta prin aparitia durerii, este mult mai comun si mult mai periculos decat se credea, potrivit unui nou studiu, realizat prin tehnologia RMN. Doar in Statele Unite, astfel de atacuri de inima nedureroase afecteaza mai mult de 200.000 de persoane anual, relateaza Reuters.

"Nimeni nu a inteles pe deplin care este frecventa acestor atacuri si ce se poate face pentru a le preveni", a spus Dr. Han Kim, de la Universitatea Duke, din Carolina de Nord.

Pentru a determina daca un pacient a suferit, in trecut, de un infarct, doctorii efectueaza o electrocardiograma, fiind atenti la frecventa Q de pe rezultat, care indica un tesut afectat. Insa nu toate atacurile de inima "tacute" lasa urme vizibile, potrivit specialistilor.

Pentru a le descoperi, Dr. Kim a folosit un nou tip de RMN (rezonanta magnetica nucleara, cunoscuta si sub numele de imagistica prin rezonanta magnetica), care este special adaptata pentru a recunoaste tesuturile din inima care ar fi putut fi afectate. Astfel, cercetatorii au descoperit ca infarcturile nedureroase care nu lasa urme pe frecventa Q a unei electrocardiograme sunt de trei ori mai dese decat cele care lasa urme.

De asemenea, doctorii au spus ca pacientii care au suferit un astfel de atac de inima au sanse mult mai mari sa moara la doi ani dupa incident, din diverse alte probleme de sanatate, sau din cauza unor noi atacuri de inima, decat cei care nu au suferit infarcturi "tacute".

Ziare.com 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cinci persoane, printre care și un copil de 8 ani, rănite într-un accident rutier în a treia zi de Paște! (foto)

astăzi, 12:20
301

Un accident rutier în urma căruia au rezultat cinci victime s-a produs, marți dimineață, pe raza localității Roșiori, din județul Suceava.Potrivit pompierilor care au ajuns la fața ...

Risc de inundații în județul Botoșani, Cod Galben până la miezul nopții!

astăzi, 12:00
66

Hidrologii au anunțat că există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au instituit Cod Galben până astăzi, la ora 24.00.Fenomenele prognozate sunt „s...

Un adolescent din Botoșani, propus pentru Premiul special Tinere Talente!

astăzi, 11:32
128

Potrivit Top Child Performance, este vorba despre Eric Alexandru Cracană, în vârstă de 14 ani, din Botoșani.Eric este câștigătorul multor concursuri de interpretare vocală ...