SANATATE - Apa minerala versus apa plata

SANATATE - Apa minerala versus apa plata
Apa este un element vital pentru fiecare dintre noi, fiind foarte bine cunoscut rolul important pe care îl are în menţinerea sănătăţii organismului. În timpul vieţii, un om bea o cantitate de apă de 600 de ori mai mare decât greutatea sa.

Apa plată este tot o apă minerală, dar nu la fel de bogată în dioxid de carbon precum cea carbogazoasă. Conţine magneziu şi calciu, precum şi alte substanţe, în funcţie de tipul de apă plată: sulfurată, iodurată, alcalină etc.

Apa de masă este cea mai cunoscută, fiind considerată un stimulent al digestiei. Apa plată are proprietăţi terapeutice extraordinare fiind eficiente în afecţiuni precum boli ale tractului digestiv, indigestie, probleme de asimilatie a calciului, boli respiratorii (astm, bronşită), pietre la rinichi.

Pe de altă parte, din cauza consumul insuficient de apă pot apărea probleme precum scăderea tensiunii arteriale, oboseală, probleme cardiace şi de circulaţie a sângelui, uscarea pielii, scăderea puterii de concentrare, deoarece creierul nu este irigat suficient, constipaţie, crampe abdominale, balonări.

Apa carbogazoasă este repurificată prin metode industriale şi i se adaugă dioxid de carbon industrial. Ea este doar o simplă apă gazoasă, mai prificată decât cea de la robinet. Într-un an, romanii beau peste un miliard de litri de apă minerală carbogazoasă, piaţa apei minerale având cea mai mare creştere în volum din ţară.

Se consideră că apa carbogazoasă produce aciditate gastrică, mai exact, perturbări digestive şi nervoase. În funcţie de modul de obţinere, apele carbogazoase, prin proprietăţile lor, pot fi benefice sau dimpotrivă, pot face rău organismului. Apa carbogazoasă obţinută din apa de izvor îmbogăţită cu dioxid de carbon alimentar revigorează sistemul nervos şi digestia, dar, pe de altă parte, produce perturbari în organism.

În cazul digestiei lente şi a indigestiei, apa carbogazoasă creşte aciditatea sucului gastric şi a bilei, stimulează diureza, are rol benefic în colite şi afecţiunile biliare şi scade pofta de mâncare.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
125

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
76

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
94

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...