SANATATE: 9 plante cu efect diuretic

SANATATE: 9 plante cu efect diuretic
Plantele care au efect diuretic contin flavonoide, uleiuri esentiale, saruri de potasiu, aceste substante ajutand la eliminarea excesului de lichide din organism. Iata cateva plante diuretice pe care le puteti utiliza:

1. Albastrele
Se infuzeaza 15 minute o lingura de planta si 250 ml de apa. Se beau trei cani pe zi, cu 30 de minute inainte de mesele principale. Ceaiul se va bea caldut.

2. Cirese
Din cozile de cirese se prepara un decoct: in 600 ml de apa se adauga doua linguri de cozi de cirese. Se fierb 15 minute. Se bea fractionat pe parcursul unei zile. Decoctul este recomandat in special persoanelor supraponderale sau obeze.

3. Coada calului
Intr-un litru de apa se pun cinci lingurite de planta. Se lasa la macerat opt ore, de preferat de seara pana dimineata. Aceasta cantitate se bea rece pe parcursul unei zile.

4. Ienupar
Se fierb 20 de fructe de ienupar intr-un litru de apa, timp de zece minute. Se bea pe parcursul zilei.

5. Merisorul
Se infuzeaza 15 minute o lingura de fructe in 250 ml de apa. Se beau doua cani pe zi. De asemenea, puteti folosi si tinctura de merisor, din care se vor admi­nistra 30 de picaturi de doua ori pe zi.

6. Mesteacan
Din frunzele de mesteacan se obtine un ceai diuretic foarte eficient. Aveti nevoie de o lingura de frunze si 250 ml de apa, care se lasa la infuzat zece minute. Dupa ce se raceste se adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu. Se lasa opt ore la macerat si se consuma pe parcursul zilei.

7. Plop negru
Se infuzeaza 15 minute o lingura de muguri de plop negru si 250 ml de apa. Se beau trei cani pe zi.

8. Soc
Se infuzeaza o lingura de planta in 250 ml de apa si se beau cate trei cani pe zi. 

9. Urzica
Se infuzeaza o lingura de planta in 250 ml de apa si se beau cate trei cani pe zi. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
112

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
212

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
685

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...