SANATATE: 9 alimente inselatoare: crezi ca au putine calorii, dar de fapt te ingrasa

SANATATE: 9 alimente inselatoare: crezi ca au putine calorii, dar de fapt te ingrasa
1. Salatele
Nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra, dar trebuie sa fii atenta la ingrediente. Daca adaugi sunca, branza, tot felul de dressinguri si alte produse asemenea, nu vei reusi sa slabesti, ba chiar s-ar putea sa te ingrasi!

2. Produsele vegetale
Te-ai hotarat sa incerci si produsele de la rafturile dedicate vegetarienilor, in speranta ca vei mai pierde niste kilograme rapid, dar pentru ca nu stii cum sa gatesti toata soia aceea, ai inceput sa o prajesti? Gresit! In felul acesta caloriile si grasimile iti vor distruge dieta.

3. Rondelele de orez
Sigur le-ai incercat si tu cel putin o data si ai crezut ca sunt o alternativa mult mai buna la paine. Totusi, s-ar parea ca ele nu au absolut nicio valoare nutritiva, dar au calorii. Asa ca este mult mai sanatos sa mananci o felie sau doua de paine neagra integrala, decat niste rondele de orez.

4. Cafeaua cu lapte
Daca iti place sa bei cafeaua cu mult lapte, atunci alege varianta degresata a laptelui. Altfel, la doua cafele pe zi, ai toate sansele sa aduni cate 200 de calorii in plus. Asta inseamna un total de 1000 de calorii pe saptamana, numai din laptele pe care il bei cu cafea.

5. Ceaiurile imbuteliate
Daca iti place ceaiul, alege-l pe cel facut in casa si nu pe cel cumparat. Ceaiul din comert poate promite ca are antioxidanti si putine calorii, dar adevarul este ca de cele mai multe ori contine cantitati impresionante de zahar. Fa-ti singura ceai si bea-l simplu sau cu putina miere.

6. Briosele
Sunt delicioase la micul dejun alaturi de ceai sau cafea si, pana acum probabil credeai ca sunt si super sanatoase, mai ales daca optai pentru cele din faina neagra. Dar briosele ascund pe langa mult zahar si multe grasimi in compozitia lor, putand avea pana la 400 de calorii pe bucata.

7. Sucurile de fructe
La fel ca si in cazul ceaiurilor, este preferabil ca sucurile de fructe pe care le bei sa fie facute in casa, din fructe proaspete. Daca le alegi pe cele din comert, nu numai ca vei avea parte de o multime de conservanti, dar zaharul iti va dezechilibra dieta cu siguranta.

8. Fructele uscate
Au de opt ori mai multe calorii decat fructele proaspete si, daca le cumperi din comert, au adesea si adaos de zahar. Rezuma-te la fructele in stare proaspata si preferabil la cele de sezon.

9. Clatitele
Poate ca nu par atat de rele pentru dieta, dar in cazul in care le alegi pe cele foarte dulci sau pe cele cu sunca si creme de branza, sunt. Incearca sa le mananci rar si incearca sa optezi pentru cele mai sanatoase variante - dulci, cu miere si nuci, de exemplu sau ca aperitiv, cu ciuperci, spanac ori legume asortate.

 

sanatate.bzi.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
161

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
169

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
250

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...