SANATATE: 8 probleme medicale rezolvate cu ce ai in bucatarie

SANATATE: 8 probleme medicale rezolvate cu ce ai in bucatarie
1. Ghimbir, contra durerilor musculare
In cadrul unui studiu realizat de o echipa de cercetatori danezi, voluntarii cu dureri musculare au introdus in dieta lor zilnica o anumita doza de ghimbir. La doua luni de la debutul studiului, 63% dintre acestia au remarcat ca nu mai au dureri mari de muschi sau la incheieturi, ca nu au mai suferit din cauza inflamatiilor si nici nu s-au simtit intepeniti.

Expertii spun ca ghimbirul contine gingeroli, care previn producerea hormonilor ce declanseaza durerea. Acestia recomanda o doza zilnica de 1 lingurita de ghimbir uscat sau doua lingurite de ghimbir proaspat adaugat in mancare.

2. Cuisoare, contra durerilor de dinti
Persoanele care nu pot ajunge imediat la dentist pot mesteca cuisoare in cazul in care au dureri de dinti sau un abces. Se pare ca efectul anestezic poate dura pana la doua ore, spun cercetatorii de la University of California, din Los Angeles (UCLA), care explica faptul ca acest condiment contine eugenol, un anestezic natural puternic.

O doza zilnica de un sfert de lingurita de cuisoare macinate, administrata cel putin trei saptamani, poate proteja si inima, pentru ca stabilizeaza nivelul de zahar in sange si scade colesterolul "rau" (lipoproteinele de joasa densitate / LDL, care transporta aproximativ 65% din totalul de colesterol sangvin, complexul determinand depunerea de colesterol in interiorul vaselor de sange, n.r.).

3. Usturoi, contra durerilor de urechi
Infectiile care provoaca dureri de urechi afecteaza milioane de americani in fiecare an. Un remediu rapid consta intr-o doza de doua picaturi de ulei de usturoi caldut administrata in ureche de doua ori pe zi, timp de cinci zile. Acest tratament simplu poate elimina infectiile urechii mai rapid decat unele medicamente, spun expertii de la scoala de medicina din cadrul University of New Mexico.

Cercetatorii spun ca ingredientele active ale usturoiului (germaniu, seleniu si compusi sulfurici) sunt toxici pentru mai multe tipuri de bacterii care provoaca o astfel de infectie. Pentru a obtine ulei de usturoi se pun trei catei de usturoi zdrobiti intr-o jumatate de ceasca de ulei de masline extravirgin infierbantat, timp de doua minute, se filtreaza printr-o bucata de tifon si se tine la frigider timp de doua saptamani, spune medicul Teresa Graedon, coautor al cartii "Best Choices From The People`s Pharmacy". Inainte de utilizare, uleiul de usturoi se incalzeste usor.

4. Cirese, contra durerilor de cap
Potrivit celor mai recente studii, una din patru femei sufera de artrita sau dureri de cap cronice. Persoanele care consuma zilnic 200 de grame de cirese isi pot ameliora starea de sanatate in acest sens fara sa le fie afectat stomacul, spre deosebire de analgezice care provoaca dureri stomacale, spun cercetatorii de la Universitatea de stat din Michigan, East Lansing. Potrivit studiilor realizate de ei, antocianinele - compusii care coloreaza fructele in rosu - au proprietati antiinflamatorii de zece ori mai mari decat ibuprofenul sau aspirina.

5. Peste, contra tulburarilor stomacale
Indigestia, sindromul colonului iritabil, maladiile intestinului sunt probleme care pot fi eliminate sau rarite daca se consuma saptamanal aproximativ 500 de grame de peste. Acizii grasi din peste pot reduce semnificativ inflamatiile intestinului, crampele si durerile abdominale, la fel ca unele medicamente corticosteroide, potrivit medicului Barry Sears, presedinte al Inflammation Research Foundation din Marblehead, Massachusetts. Pentru cele mai bune rezultate trebuie sa se consume peste gras, precum somonul, sardinele, tonul, macroul, heringul.

6. Iaurt, contra sindromului premenstrual
Pana la 80% dintre femei sunt afectate de sindromul premenstrual, spun cercetatorii de la Yale. Sistemul nervos este sensibil la scaderile si cresterile nivelului de estrogen si progesteron care se produc in fiecare luna. Persoanele care consuma zilnic cate doua iaurturi pot remarca o ameliorare a starii de sanatate cu pana la 48%, spun cercetatorii de la Columbia University din New York.

"Iaurtul este bogat in calciu, mineral care calmeaza sistemul nervos in mod natural, prevenind aparitia simptomelor dureroase atunci cand au loc schimbari in sistemul hormonal" spune Mary Jane Minkin, profesor de ginecologie la Universitatea Yale.

7. Ovaz, contra durerilor provocate de endometrioza
Endometrioza se defineste prin prezenta unui tesut asemanator endometrului (mucoasei uterine) in afara locurilor normale, cel mai adesea in trompele uterine, ovare sau la nivelul tesuturilor pelvine. Tulburarea poate provoca crampe severe in timpul menstruatiei, dar si pe parcursul intregii luni. Cercetatorii spun insa ca o dieta bogata in ovaz poate reduce durerile cu pana la 60% in circa sase luni.

Ovazul nu contine gluten, o proteina care declanseaza procesul de inflamare in cazul multor femei, fapt care accentueaza efectele endometriozei, spune Peter Green, profesor la Universitatea Columbia din Statele Unite.

8. Sare, contra unghiilor incarnate
Expertii spun ca, anual, circa sase milioane de americani au dureri din cauza unghiilor incarnate. Baile regulate cu apa calduta in care s-a dizolvat sare pot trata aceste infectii in circa patru zile, spun cercetatorii de la Universitatea Stanford din California. Sarea are capacitatea de a elimina inflamarea, este antibacteriala distrugand germenii care provoaca durerea si inflamarea.

Doza este de o lingura de sare la o cana de apa, amestecul se incalzeste cat poate suporta piciorul. Baia trebuie sa dureze circa 20 de minute si este de preferat sa se faca de doua ori pe zi, pana dispare infectia.

 

sanatate.bzi.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
59

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
84

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
28

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...