Salubrizarea albiilor din județ, verificate de Garda de Mediu

Salubrizarea albiilor din județ, verificate de Garda de Mediu

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a demarat în această lună o acțiune de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă și a modului în care au fost realizate și întreținute șanțurile și rigolele din localități, pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor mari.

Scopul acestei acțiuni este cel de a limita pagubele produse de inundațiile generate de revărsări ale cursurilor de apă sau scurgeri de pe versanți.

„La nivel județean, sub coordonarea Instituției Prefectului, cu sprijinul Grupului de Suport Tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații, funcționează comisia de verificare, alcătuită din reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Botoșani, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoșani și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Nicolae Iorga» al Județului Botoșani”, precizează reprezentanții Gărzii de Mediu din Botoșani.

În baza unui plan de măsuri adoptat de prefect, comisarii de mediu vor urmări dacă autoritățile locale au îndepărtat depozitele de deșeuri din albia minoră, de pe maluri și de pe zonele de protecție ale cursurilor de apă.

De asemenea, autoritățile locale trebuie să curețe și să întrețină rigolele și a șanțurilor marginale ale drumurilor publice de interes local, în vederea asigurării preluării apelor pluviale și scurgerilor de pe versanți, să asigure secțiunii de scurgere în zona podurilor și podețelor prin despotmolirea albiei și igienizarea zonei și să elimine vegetația ierboasă și lemnoasă din albia cursurilor de apă și de pe malurile acestora.

În programul de control al comisarilor de mediu au intrat 40 de comune și orașe, iar până la sfârșitul săptămânii trecute au fost verificate 11 unități administrativ teritoriale.

„Pentru neconformitățile constate au fost dispuse 38 de măsuri pentru remedierea deficiențelor. Pentru nerespectarea termenelor de realizare a măsurilor dispuse prin procesele verbale se vor aplica sancțiuni celor cu responsabilități în salubrizarea cursurilor de apă, în conformitate cu prevederile legale”, mai transmite Garda de Mediu.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
38

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
97

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
51

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...