Salile de operatii de la “Mavromati” reabilitate pe vremea vechii conduceri, intra din nou in reabilitare!

Salile de operatii de la Spitalul Judetean “Mavromati" vor intra din nou in reabilitare. Lucrarile care s-au facut pe vremea cand manager al spitalului era Doru Muntianu au fost de mantuiala, urmand ca salile sa fie din nou reabilitate si modernizate, fiind prinse in proiectul ce se deruleaza acum la Spitalul Judetean, cu fonduri europene.

La doar cateva luni dupa ce au fost facute lucrari de reabilitare in salile de operatii pe tavan a aparut igrasie, aparatele de aer conditionat s-au defectat, operatiile facandu-se in conditii greu de imaginat pe perioada iernii, iar linoleumul de pe jos a inceput sa se exfolieze.

Managerul Spitalului Judetean, medicul Ovidiu Mimor, a spus ca salile de operatiii vor fi mutate in corpul de cladire care acum se reabiliteaza, iar operatiile vor fi programate.

“Salile de operatii intra intr-o noua reabilitare. Sa zic ca va fi un fel de cooperativa in zadar, pentru ca trebuie distrusa tencuiala, inlocuit linoleumul antiseptic. Poate cu ocazia aceasta reabilitam instalatia de aer conditionat, care a fost facută asa cum a fost facuta si nu functioneaza si sistemul cu linoleum care a inceput sa se exfolieze si avem probleme la tavan cu igrasia. Salile de urgenta raman sali de urgenta 24 din 24 de ore, iar oftalmo, chirurgie, urologie, ORL, se programeaza cu bolnavii septic si aseptic de la o ora la alta. Urgentele sunt asigurate", a spus medicul Ovidiu Mimor.

Nu au lipsit nici incidentele in salile de operatii de la Spitalul Judetean. Anul trecut, in timpul unei operatii, masa pe care era asezat pacientul s-a rupt, iar in iunie, anul acesta un rulment de la o masa de operatie, de pe sectia de Chirurgie plastica si reparatorie, s-a defectat, chiar in timp ce medicii operau un pacient.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Panică în zona Gării Botoșani, incendiu în sediul unei societăți comerciale! (Foto, Video)

astăzi, 14:40

Un incendiu violent a izbucnit ,luni, 28 octombrie, la prânz, în subsolul unui bloc de pe strada Gării din municipiul Botoșani. Arhiva unei societăți comerciale, piese de mobilier...

Până pe 31 octombrie se fac înscrieri pentru Festivalul-Concurs de creație și interpretare a Piesei de Teatru într-un Act ”Mihail Sorbul”!

astăzi, 13:43

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, reamintește persoanelor interesate, că se pot face înscrieri pentru Festivalul-Concurs de Creație și Int...

Bicicliștii botoșăneni luați în vizor de polițiști, au fost sau nu ,,cuminți” în trafic!

astăzi, 12:37

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu subunitățile de profil au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauze generatoare ab...