Săli moderne de operație la Spitalul Județean

Spitalul Județean Mavromati are nouă săli de operație la standarde europene, lucrările de reabilitare ale blocului operator fiind finalizate. Modernizarea acestora a costat 5,8 milioane de lei, banii fiind alocați de Consiliul Județean.

Lucrările au presupus schimbarea instalațiilor sanitare, termice, electrice, alimentarea cu gaze medicale și dotarea cu instalații de climatizare.

“S-a făcut procesul verbal de predare-primire a spațiului medical aferent Spitalului Județean, pentru ca activitatea să se poată desfășura în spațiul respectiv. Începând din data de 30 septembrie și până pe 14 octombrie va avea loc recepția finală a lucrărilor de la spațiile respective, de la blocul operator", a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Pe perioada cât blocul operator a fost în reabilitare, intervențiile chirurgicale s-au efectuat doar în trei săli de operații.

A noua sală de operații urmează să devină funcțională în cel mai scurt timp, sala de ghips de la etajul opt al spitalului fiind transformtă în sală de operații ortopedie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru botoșăneni au ajuns la spital, după ce au încercat să aprindă focul cu benzină!

astăzi, 13:04

Patru bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 99 de ani, au ajuns la spital după ce au încercat să aprindă focul cu benzină, iarna trecută. În urma acestor înt...

Divertisment la volan, încheiat cu sancțiune contravențională! (Foto)

astăzi, 12:01

În ziua de duminică, în jurul orei 16⁰⁰, un autoturism marca BMW a fost surprins pe camerele video instalate în zona parcării Luceafărul, în timp ce conducătorul auto a...

Percheziții domiciliare și sancțiuni de peste 90.000 lei, acțiuni ale polițiștilor botoșăneni!

astăzi, 11:29

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, intervenind la peste 50 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112....