Salariul de șofer la Ministerul Sănătății: MAI MARE DECÂT AL UNUI MEDIC SPECIALIST!

Salariul de șofer la Ministerul Sănătății: MAI MARE DECÂT AL UNUI MEDIC SPECIALIST!
 Salariile bugetarilor din România au fost întotdeauna o enigmă. Nimeni nu a putut vreodată să explice de ce un secretar general de la Ministerul de Interne ia lunar peste 10.000 de lei, mai mult decât un secretar de stat sau chiar dublu decât un ministru.

Un șofer de la ministerul Sănătății a încasat în luna ianuarie a acestui an nu mai puțin de 3.266 de lei, aproximativ cât salariul unui șef serviciu. Conform tabelului cu veniturile nete salariale din luna ianuarie 2013, postat pe site-ul ministerului Sănătății, există chiar directori care au luat mai puțin decât acest șofer.

De asemenea, o serie întreagă de consilieri pe afaceri europene, cu diferite gradații, au primit, de asemenea, mai puțin decât șoferul în cauză. Mulți dintre ei sub 3.000 de lei net, scrie Capital.ro.

Ca să facem o comparație, ne-am uitat pe veniturile încasate în luna decembrie de către medicii de la Spitalul Bagdasar Arseni din București, relateaza sursa citata. Un medic primar, profesor UMF, a luat în decembrie 2885 de lei. Și nu e singurul medic care a plecat la finalul lunii cu mai puțini bani la salariu decât șoferul de la Ministerul Sănătății.

În 2011, Ministerul Sănătății se afla în centrul unui scandal mediatic, când, tot pe baza situației veniturilor, un şofer care lucra în cadrul instituției, a câştigat în luna noiembrie 2.198 de lei, aproape de două ori mai mult decât în luna iunie, înainte de tăierea oficială de 25%.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

astăzi, 17:22
102

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

astăzi, 16:25
168

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
2033

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...