Salariile profesorilor scad cu pana la 25%!

Salariile profesorilor scad cu pana la 25%!
Cadrele didactice de la majoritatea unitatilor de invatamant din tara au fost instiintate, marti, ca fondurile au fost micsorate cu pana la 25%, ceea ce inseamna ca salarile profesorilor scad.

Masura este una dintre prevederile ordonantei 34 cu privire la rectificarea bugetara, potrivit careia toate bugetele institutiilor din invatamant s-au redus, informeaza Antena 3.

Toti directorii au primit bugete pentru salarii mai mici cu pana la 25%, fonduri ce ar trebui sa le fie de ajuns sa plateasca salariile profesorilor cel putin o luna de zile. Astfel, directorii de scoli sunt pusi in situatia in care fie miscoreasca salariile, fie renunta la o parte din personalul din invatamant.

Liderii sindicali: Ce se intampla e foarte grav

"Noi am avertizat guvernul cu privire la efectele negative. Boc este absolul iresponsabil in toate actiunile pe care le intreprinde. A atacat toate categoriile profesionale cu venituri mici" a declarat pentru Antena 3 Gheorghe Isvoranu, presedintele Federatiei Spiru Haret.

"Din 37 de ordonante pe care le-a emis guvernul pana acum, cinci sunt impotriva profesorilor" a spus Constantin Ciosu, secretar general al FEN.

"Ceea ce se intampla este foarte grav. Este cea mai drastica reducere a cheltuielilor de personal din perioada postdecembrista. Practic, pentru o luna de zile, fondul de salarii nu este suficient. Nu este exclus ca sumele care nu ajung sa fie mai mari" a declarat si Simion Hancescu, vicepresedinte FSLI.

Sindicalistii din invatamant vor anunta joi un calendar al protestelor, care pot ajunge pana la boicotarea examenelor nationale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
58

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
104

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
136

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...