Salariile din sistemul social, o problema majora a administratiei judetene

Reprezentantii Consiliului Judetean Botosani sunt multumiti ca au putut gasi o solutie pe plan local pentru asigurarea salariilor angajatilor de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, insa se gandesc ca e aceeasi situatie ca si acum o luna, in sensul ca abia s-a rezolvat problema salariilor si deja trebuie gasita o alta solutie si pentru luna viitoare, cand iarasi raman descoperiti.

"Nu am mai ajuns in situatia de a face o sedinta extraordinara a CJ si a rectifica bugetul pe seama unei alte proiectii anuale privind realizarea veniturilor la nivel local. Am gasit o solutie de a face o serie de mutari, din trimestrul III si II pe capitolul bugetare, astfel incat bugetul total al judetului sa nu fie modificat intre trimestre. Ministerul de Finante nu ne-a acceptat nici cererea de a aloca fonduri suplimentare, nici cea de a face corectii intre trimestre si atunci am facut noi corectii intre capitole cu plusuri si minusuri, astfel incat la nivel de trimestre pe bugetul total al judetului sa ne incadram", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

Seful CJ a precizat ca s-au facut corectii in minus la intretinerea drumurilor restectiv la TVA-ul alocat sumelor defalcate pentru drumuri, cu 2.800 lei, si sume de echilibrare pentru bugetul judetului cu 1.800.

"Aceleasi sume le-am transpus cu semnul plus in trimestrul III, cand urmeaza sa fie cheltuite efectiv. In felul acesta am operat cu o majorare a bugetului de 4.600 lei in trimestrul II, micsorand in echivalent in trimestrul III. Iarasi am gasit o solutie la nivel local, profitand bineinteles si de faptul ca am putut identifica o serie de elemente din buget care nu au fost cheltuite la momentul acesta, le-am blocat, nu le cheltuim nici pana la sfarsitul trimestrului. Avem convingerea ca in cursul zilei de astazi se vor perfecta toate corectiile, iar maine se vor efectua si transferurile banesti", a spus Tabuleac.

In ciuda raspunsurilor negative de la Bucuresti, reprezentantii CJ spera ca macar in ultimul ceas cererea inaintata pentru suplimentarea bugetului sa fie luata in seama si sa se transforme intr-un demers concret.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzație de tentativă de omor: Un bărbat violent din Botoșani va da socoteală în fața legii!

astăzi, 19:51

Conform cercetărilor polițiștilor, în ziua anterioară, în timp ce se afla într-un imobil de locuințe din municipiul Botoșani, pe fondul unui conflict, acesta ar fi lovit victim...

Evenimentele culturale și religioase de la Botoșani, desfășurate sub supravegherea jandarmilor!

astăzi, 19:15

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. B...

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

astăzi, 18:34

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...